Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Rita Engedalen

Født: 1971
Fra: Kongsberg

Rita Engedalen har selv fortalt at hun vokste opp med ”Johnny Cash, skillingsviser, folk- og rootsmusikk”. Hun er født i 1971 på Kongsberg, og må regnes som en av Norges fremste bluesutøvere. Hun livnærte seg som musiker alt fra 18-årsalderen, men debuterte ikke offisielt på plate før i 2004. Rita Engedalen fikk Spellemannpris i blues-kategorien for ” Heaven Ain’t Ready For Me Yet” to år senere, og har også vunnet Notodden Bluesfestivals bluespris og Gammleng-prisen. Sammen med Margit Bakken.. Les mer..

Rita Engedalen har selv fortalt at hun vokste opp med ”Johnny Cash, skillingsviser, folk- og rootsmusikk”. Hun er født i 1971 på Kongsberg, og må regnes som en av Norges fremste bluesutøvere. Hun livnærte seg som musiker alt fra 18-årsalderen, men debuterte ikke offisielt på plate før i 2004.

Rita Engedalen fikk Spellemannpris i blues-kategorien for ” Heaven Ain’t Ready For Me Yet” to år senere, og har også vunnet Notodden Bluesfestivals bluespris og Gammleng-prisen. Sammen med Margit Bakken har hun opptrådt med prosjektet Damer I Blues, som ga ut albumet ”Broken Soul Blues” i 2012. Hun er ofte backet av bandet Backbone, som hun vant European Blues Challenge med i 2012.

Medlem i

Women in blues Sang

Medvirker på

Super Chikan
Chikadelic
2009
Diverse artister
Norsk blues 1997-2007
2007
Diverse artister
Christmas in Bluestown
2002