Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Rita Engedalen

Født: 1971
Fra: Kongsberg

Rita Engedalen har selv fortalt at hun vokste opp med ”Johnny Cash, skillingsviser, folk- og rootsmusikk”. Hun er født i 1971 på Kongsberg, og må regnes som en av Norges fremste bluesutøvere. Hun livnærte seg som musiker alt fra 18-årsalderen, men debuterte ikke offisielt på plate før i 2004. Rita Engedalen fikk Spellemannpris i blues-kategorien for ” Heaven Ain’t Ready For Me Yet” to år senere, og har også vunnet Notodden Bluesfestivals bluespris og Gammleng-prisen. Sammen med Margit Bakken.. Les mer..

Rita Engedalen har selv fortalt at hun vokste opp med ”Johnny Cash, skillingsviser, folk- og rootsmusikk”. Hun er født i 1971 på Kongsberg, og må regnes som en av Norges fremste bluesutøvere. Hun livnærte seg som musiker alt fra 18-årsalderen, men debuterte ikke offisielt på plate før i 2004.

Rita Engedalen fikk Spellemannpris i blues-kategorien for ” Heaven Ain’t Ready For Me Yet” to år senere, og har også vunnet Notodden Bluesfestivals bluespris og Gammleng-prisen. Sammen med Margit Bakken har hun opptrådt med prosjektet Damer I Blues, som ga ut albumet ”Broken Soul Blues” i 2012. Hun er ofte backet av bandet Backbone, som hun vant European Blues Challenge med i 2012.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Women in blues Sang

Medvirker på

Super Chikan
Chikadelic
2009
Diverse artister
Norsk blues 1997-2007
2007
Diverse artister
Christmas in Bluestown
2002