Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Ricochets

Dannet: 1988
Splittet: 2009

Rockeband fra Fredrikstad, dannet i 1998 av Trond Andreassen (vokal), Alexander Kloster-Jensen (gitar), Kjetil Hansen (keyboards), Ole Bjerkebakke (trommer) og Knut Olsen (bass). De spilte en rå og energisk, garasjefarget form for gitarrock som etter kort tid ga dem kultstatus i undergrunnsmiljøet i Oslo, takket være en demo som den ikke ukjente Kristopher Schau ( Gartnerlosjen, The Cumshots) og hans bror Alexander spilte både på nær-og riksdekkende radio. Den inneholdt blant annet en rå versjon av Electric Light Orchestras.. Les mer..

Rockeband fra Fredrikstad, dannet i 1998 av Trond Andreassen (vokal), Alexander Kloster-Jensen (gitar), Kjetil Hansen (keyboards), Ole Bjerkebakke (trommer) og Knut Olsen (bass). De spilte en rå og energisk, garasjefarget form for gitarrock som etter kort tid ga dem kultstatus i undergrunnsmiljøet i Oslo, takket være en demo som den ikke ukjente Kristopher Schau (Gartnerlosjen, The Cumshots) og hans bror Alexander spilte både på nær-og riksdekkende radio. Den inneholdt blant annet en rå versjon av Electric Light Orchestras «Don’t Bring Me Down», i tillegg til en håndfull eminente egne låter.

Noen av disse låtene ble utgitt av Tromsø-selskapet Underground Records, på en EP med tittelen The Drinkin’ EP. Debutalbumet kom i 2000, og inneholdt til dels arrangementer som lå et stykke unna bandets opprinelige sound, blant annet var noen av låtene arrangert med blåsere.

Ricochets ble oppløst i 2001, etter en serie utmattende konserter. Kloster-Jensen var den som gjorde mest av seg etterpå, han ble med i det norsk-svenske bandet Hello Goodbye.

Ricochets gjenoppsto sommeren 2002, men med ny trommeslager, Morgan Mikkelsen, og ny mann bak tangentene, Svenn Poppe jr. Deres andre opptreden i ny drakt fant sted på Øyafestivalen det året, og her viste de at de fremdeles hørte hjemme i elitedivisjonen av norske band. Det samme gjorde album nummer to, The Ghost Of Our Love, et album som av mange ble regnet som det beste norske rockealbumet i 2003.

Bandet ble stående uten platekontrakt i 2003, da Progress/MNW ble lagt ned, og siden den gang er det ikke kommet noe nytt fra den kanten.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Alex George Trommer (2003-2004)
Alexander Kloster-Jensen Gitar (1998–2009)
Glenn Solheim Trommer (2005-2009)
Kjetil Hansen Orgel, piano (1998–2001)
Knut Øyvind Olsen Bass, vokal (1998-2009)
Morgan Mikkelsen Trommer (2002-2003)
Ole Bjerkebakke Trommer (1998–2001)
Sven Poppe Orgel, piano (2002-2009)
Trond Andreassen Vokal (1998–2009)

Medvirker på

Diverse artister
Det beste til meg og mine venner: en hyllest til Joachim Nielsen
2005
Diverse artister
Musikken fra Izzat
2005