Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Rhythmic Six

Fra: Bergen

Rhythmic Six var et populært beatband fra Bergen. De ga ut fire singler fra 1965 til 1967, og ble også Bergensmestre i pop ved to anledninger. Bandet var kjent for gode og intense sceneopptredener, anført av den karismatiske vokalisten Tom de Lange. De spilte bl.a. oppvarming for The Kinks i 1966, var med på en stor popgalla på Jordal Amfi i Oslo, og medvirket dessuten på TV-programmet ”Ten-pluggen”. De må regnes som en av spydspissene innen den aller første.. Les mer..

Rhythmic Six var et populært beatband fra Bergen. De ga ut fire singler fra 1965 til 1967, og ble også Bergensmestre i pop ved to anledninger. Bandet var kjent for gode og intense sceneopptredener, anført av den karismatiske vokalisten Tom de Lange. De spilte bl.a. oppvarming for The Kinks i 1966, var med på en stor popgalla på Jordal Amfi i Oslo, og medvirket dessuten på TV-programmet ”Ten-pluggen”. De må regnes som en av spydspissene innen den aller første Bergensbølgen.

Rhytmic Six har i nyere tid bl.a. blitt trukket frem i NRKs store TV-serie 'Norsk Rocks historie', og har også kommet med på en del historiske samleplater. Bandet har vært gjenforent ved noen anledninger, samtidig som en del av de opprinnelige medlemmene har opptrådt under det forkortede navnet Rhytmic. Bandet har i nyere tid også gjort konserter under Rhythmic Six-navnet, nå med Sverre Faaberg på vokal.