Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Rein Alexander

Født: 28. november 1971
Også kjent som: Rein Alexander Hauge Korshamn
Fra: Oslo

Rein Alexander interesserte seg tidlig for musikk. Han ble tatt opp i Sølvguttene, og medvirket alt som elleveåring i Den Norske Operas oppsetning av ”Tryllefløyten”. Han fortsatte senere å studere musikk, bl.a. ved The Royal Academy of Music i London, og medvirket også i flere musikaler og syngespill. I 2003 vant Rein Alexander TV-programmet Kjempesjansen på NRK, og imponerte det norske folk med sin stemmeprakt. Debutalbumet ”Rein Alexander” oppnådde en 7. plass på VG-lista i 2004. Han har senere.. Les mer..

Rein Alexander interesserte seg tidlig for musikk. Han ble tatt opp i Sølvguttene, og medvirket alt som elleveåring i Den Norske Operas oppsetning av ”Tryllefløyten”. Han fortsatte senere å studere musikk, bl.a. ved The Royal Academy of Music i London, og medvirket også i flere musikaler og syngespill. I 2003 vant Rein Alexander TV-programmet Kjempesjansen på NRK, og imponerte det norske folk med sin stemmeprakt.

Debutalbumet ”Rein Alexander” oppnådde en 7. plass på VG-lista i 2004. Han har senere bl.a. turnert med musikk til Henrik Ibsens ”Terje Vigen”, og har også trukket mange mennesker på sine julekonserter. Rein Alxander har gjort roller som Jean Valjean i ”Les Miserables”, Anatoly i ”Chess”, og Anton Fugger i Dollie de Luxe-musikalen ”Which witch”. I 2012 var han med med i ”Stjernekamp” på NRK, mens han i 2013 hadde en kortere medvirkning i TV2-serien ”Skal vi danse?”.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.