Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Reidar Larsen

Født: 12. mars 1955
Fra: Stavanger

Bluespianist og vokalist, født 12.3.1955 i Oslo. Familien flyttet til Stavanger vinteren 1960, og siden har han bodd der. Reidar Larsen var med på å starte Stavangerensemblet i 1974, men sluttet senere der og begynte i The Nurk Twins, som senere igjen ble til Smalhans. Hans forkjærlighet for blues startet da han hørte den amerikanske blues­pianisten Otis Spann. I februar 1980 fikk han en forespørsel fra Stavanger Jazzklubb om han kunne lage et bluesprosjekt for klubben. Det gjorde.. Les mer..

Bluespianist og vokalist, født 12.3.1955 i Oslo. Familien flyttet til Stavanger vinteren 1960, og siden har han bodd der. Reidar Larsen var med på å starte Stavangerensemblet i 1974, men sluttet senere der og begynte i The Nurk Twins, som senere igjen ble til Smalhans. Hans forkjærlighet for blues startet da han hørte den amerikanske blues­pianisten Otis Spann.

I februar 1980 fikk han en forespørsel fra Stavanger Jazzklubb om han kunne lage et bluesprosjekt for klubben. Det gjorde han, og opptredenen til Reidar Larsen Blues Kvartett ble begynnelsen på en lang karriere innenfor musikkformen blues.

I beste bluestradisjon har Larsen hatt atskillige musikere med i bandet sitt opp gjennom årene. Av de mest kjente er gitaristen Freddy Lindquist og trommeslageren Leif Hemmingsen, begge tidligere Vanguards-medlemmer, som sammen med bassisten Kjell Arne Jensen utgjorde backingbandet hans, The Boogie Bastards, fra 1991 og et par års tid fremover.

I 1994 dro Larsen med band på turné i USA. På det tidspunkt hadde Knut Hem tatt Hemmingsens plass. Besøket resulterte i to livealbum, som i 1995 ble sluppet som et dobbeltalbum. Fra 1997 og fremover har han hatt bandet Storyteller som fast gruppe. Dette bandet, som i likhet med Boogie Bastards er oppkalt etter et album, består av Arne R. Skage jr. på gitar, Kyrre Sætran på bass og Knut Hem på trommer.

Larsen har også samarbeidet med andre musikere. Rundt 1986 var han på klubbturné sammen med Marius Müller, men dessverre kom det ingen plater ut av den kombinasjonen. Tidlig på 90-tallet spilte han i The Blues sammen med Knut Reiersrud og Hungry John.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Reidar Larsen Blueskvartett
Smalhans Tangenter, munnspill, vokal
Staccato Keyboards, vokal
Stavangerensemblet Tangenter (1974 - 1981)
The Nurk Twins
Vestlandsfanden Piano, synth (tidligere medlem)

Medlemmer

Hans-Jacob Guldberg Saksofon (1997)