Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Reddik

Dannet: 1973
Også kjent som: Reddik Band
Fra: Molde

Danseband dannet i Molde i 1973. Primus motor og frontfigur siden starten har vært vokalist, komponist og gitarist Finn Erlandsen. Fra den første besetningen er gitarist Lars Egil Vågseter fortsatt med. Foruten disse to, har rundt 30 medlemmer vært innom Reddik i løpet av like mange år. Gruppen spiller dansemusikk etter den svenske skolen, og har ofte turnert sammen med Vikingarna. Den første besetningen besto av fem musikere fra Molde: Erlandsen, Vågseter, Vebjørn Rokstad (bass), Sven Bernt Ellingseter (saksofon) og Magne.. Les mer..

Danseband dannet i Molde i 1973. Primus motor og frontfigur siden starten har vært vokalist, komponist og gitarist Finn Erlandsen. Fra den første besetningen er gitarist Lars Egil Vågseter fortsatt med. Foruten disse to, har rundt 30 medlemmer vært innom Reddik i løpet av like mange år. Gruppen spiller dansemusikk etter den svenske skolen, og har ofte turnert sammen med Vikingarna.

Den første besetningen besto av fem musikere fra Molde: Erlandsen, Vågseter, Vebjørn Rokstad (bass), Sven Bernt Ellingseter (saksofon) og Magne Asphol (trommer). Denne gjengen platedebuterte i 1976 med albumet Sommeren som var, og deltok året etter på en dugnads-LP utgitt av Nor-West Records på Sunndalsøra. Andre deltakere på denne platen var Anita Farstad og dansebandene Juft og Jonsok.

Erlandsen valgte å satse på musikk på heltid fra 1978, og en utvidet utgave av Reddik gikk i studio for å lage ny LP under ny kontrakt med CBS Records. Nye medlemmer var Werner Seljevold (keyboards) og Jon Legernes (saksofon), mens Rokstad hadde overlatt bassen til Erik Magne Bratset. Albumet Reddik fra 1979 var laget etter samme oppskrift som debuten; hovedsakelig eget materiale samt en og annen engelsk og svensk slager med norsk tekst.

I tiden før neste plateutgivelse fungerte Reddik blant annet som husorkester i NRKs serie Svingom, og Erlandsen var vokalist i Sønner av Norge. Med denne gruppen fikk han en slager med «Faderi, fadera». Et nytt Reddik ble stablet på beina på 90-tallet; nå med Roger Tverfjell (tangenter) og Atilla Borza (trommer) som nye medlemmer. Albumet Hjerter i brann ble innspilt i Trondheim med en rekke prominente gjester, blant dem Torstein Flakne (Stage Dolls) og Christin Hoff. Rune Nordal var produsent.

Parallelt med rollen i Reddik har Finn Erlandsen komponert låter for andre artister. En av disse var en morsom låt om finanskongene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten, «Røkke og Gjelsten og I», og denne ble spilt inn av den lystige duoen Trøste & Bære i 1997. Duoen fikk kjempesuksess med låten, og Erlandsen fulgte opp med «Røkke og Gjelsten og Bondevik og I», som ble innspilt av Reddik til gruppens jubileumsplate i 1998.

I jubileumsåret besto Reddik av Erlandsen, Vågseter, Conny Anderson (saksofon), Arne Legernes (tangenter) og Stig Svestad (bass). Neste plateutgivelse var julesingelen «Jul uten pappa».

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Arne Legernes Tangenter (2003 - )
Attila Borza Trommer (90-tallet - )
Conny Anderson Saksofon (2003 - )
Erik Magne Bratset Bass (1978 - )
Finn Erlandsen Vokal, gitar, komponist
Jon Legernes Saksofon (1978 - )
Lars Egil Vågseter Gitar
Magne Asphol Trommer
Roger Tverfjell Tangenter (90-tallet - )
Stig Svestad Bass (2003 - )
Sven Bernt Ellingseter Saksofon
Vebjørn Rokstad Bass ( - 1978)
Werner Seljevold Keyboards (1978 - )

Medvirker på

Diverse artister
Grisefest
2007
Diverse artister
Samlealbum artister og popband, Arctic Music - Midt-Norges musikksentral
1979