Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Real Ones

Dannet: 1994
Også kjent som: Reel­ones + Real Ones
Fra: Bergen

Folk- og rockeinspirert ensemble fra Bergen, dannet i 1994 av fem menn som alle er født mellom 1975 og 1979. Besetningen var David Chelsom Vogt (fele, vokal), Ivar Chelsom Vogt (gitar, mandolin, vokal), Jørgen Sandvik (gitar, mandolin, vokal), Øystein Skjælaaen (bass) og Yrjan Tangenes (vokal, bodhràn, perkusjon). De fem medlemmene trakterer omtrent alle akustiske instrumenter som er å oppdrive, og lar seg inspirere av det meste fra afrikansk stammemusikk til psykedelisk rock fra 60-tallet. Gruppen skrev opprinnelig navnet som Reel­ones, et.. Les mer..

Folk- og rockeinspirert ensemble fra Bergen, dannet i 1994 av fem menn som alle er født mellom 1975 og 1979. Besetningen var David Chelsom Vogt (fele, vokal), Ivar Chelsom Vogt (gitar, mandolin, vokal), Jørgen Sandvik (gitar, mandolin, vokal), Øystein Skjælaaen (bass) og Yrjan Tangenes (vokal, bodhràn, perkusjon). De fem medlemmene trakterer omtrent alle akustiske instrumenter som er å oppdrive, og lar seg inspirere av det meste fra afrikansk stammemusikk til psykedelisk rock fra 60-tallet.

Gruppen skrev opprinnelig navnet som Reel­ones, et ordspill på musikkstilen reel, og de spilte etter eget utsagn musikk som blandet folkemusikk fra Skandinavia og De britiske øyer med pop og rock. Etter å ha gitt ut en CD på eget selskap i 1997, begynte gruppen å opparbeide seg et ry i Canada som et konsertband utenom det vanlige. Ryktet spredte seg til Danmark og Belgia, og i løpet av de neste årene spilte Reelones like mye utenfor som innenfor Norges grenser.

Bandet ble utvidet til en sekstett i 1999 med Thomas Lønnheim som også spiller i Ralph Myerz & The Jack Herren Band, på perkusjon, og laget EP-en The Garage Session samme år. Dette var et nytt forsøk på å fusjonere folkemusikk med nyere, rytmiske uttrykksformer, og platen ble utgitt i Canada på selskapet Fusion og i Europa på Idol Records. Etter flere turneer i Canada, Europa og USA ble en ny EP gitt ut i 2001; Live In Studio. Gruppen valgte nå å forandre stavemåten i navnet for ikke å bli så sterkt forbundet med folkemusikk.

Det bandet som omsider kom med sin første CD i 2003, hadde utviklet seg kraftig i løpet av tiden som var gått siden starten. En forandring i besetningen hadde funnet sted – Tangenes og Lønnheim var ute, Kåre Opheim (trommer) var inne – mens musikken nå var omtrent umulig å definere. Alt fra tibetanske toner via amerikansk country til syrerock kunne spores i musikken på This Is Camping.

En forsmak på albumet, som ble utgitt i februar 2003, kom i oktober 2002 i form av singelen 'Bratislava', som kom inn på VG-lista. Bandet har senere gitt ut en rekke album og singler, og backet Ole Paus på hans 'Sanger fra et hvitmalt gjerde i sjelen' i 2005. Under Spellemannprisen 2008 vant Real Ones prisen for Beste Popgruppe for albumet 'All For The Neighbourhood', som også nådde en 12. plass på VGs albumliste. Den samme prisen fikk de også under Spellemannprisen for 2013 -- nå for albumet 'Tonight Only Tonight / The Morning After'. Dette var et dobbelt studioalbum, produsert av bandet selv og Yngve Leidulv Sætre.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

David Chelsom Vogt Fele, vokal
Ivar Chelsom Vogt Gitar, mandolin, vokal
Jørgen Sandvik Gitar, mandolin, vokal
Kåre Opheim Trommer (2003 - )
Thomas Lønnheim Perkusjon (1999 - 2003)
Yrjan Tangenes Vokal, bodhràn, perkusjon ( - 2003)
Øystein Skjælaaen Bass