Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Rannie Rommen

Også kjent som: Ranni Rommen + Ragnhild Andersen

Ragnhild Andersen bor i dag på Fjellhamar i Lørenskog. Hun er født som Ragnhild Rommen, og vokste opp i Ormeruddalen i Oppegård. Som 13-åring vant hun i 1962 en talentkonkurranse med sangen 'Walkin` Back To Happiness', som Helen Shapiro hadde gjort kjent. Dette førte til at hun ble solist med Kjell Karlsens Orkester, som også tilbød henne en større kontrakt. Under artistnavnet Rannie Rommen debuterte hun på Viking Music, et Oslobasert plateselskap som Sigurd Jansen og.. Les mer..

Ragnhild Andersen bor i dag på Fjellhamar i Lørenskog. Hun er født som Ragnhild Rommen, og vokste opp i Ormeruddalen i Oppegård. Som 13-åring vant hun i 1962 en talentkonkurranse med sangen 'Walkin` Back To Happiness', som Helen Shapiro hadde gjort kjent. Dette førte til at hun ble solist med Kjell Karlsens Orkester, som også tilbød henne en større kontrakt.

Under artistnavnet Rannie Rommen debuterte hun på Viking Music, et Oslobasert plateselskap som Sigurd Jansen og Kjell Karlsen startet i 1962. Dette var også debuten til The Beatniks, som backet henne på singelen. Hun opptrådte på denne tiden med bl.a. The Beatniks, The Vanguards og The Sunbeams.

To år senere hadde hun slått seg sammen med Brio Band fra Toten, som hun ga ut to singler med: ”Jenka / Karamelldansen” (1964) og ”Lille Dukke / Å Kåre” (1965), begge på Manu Records. Den førstnevnte var med på å introdusere jenka-feberen i Norge, kom inn på Topp 10 på VG-lista våren 1965, og solgte i løpet av et år rundt 5000 eksemplarer. ”Lille dukke” var en norskspråklig versjon av 'Poupée de cire, poupée de son” av France Gall, vinnermelodien i den internasjonale finalen av Melodi Grand Prix dette året. Det ble også mange spillejobber rundt i Norge, i tillegg til at hun opptrådte i Sverige, Finland og Vest-Tyskland.

Samtidig fikk hun kontrakt med Arne Bendiksens Triola-etikett, noe som førte til singlene ”Good Bye, Good Bye, Good Bye / Tenk Om Jeg Vant En Million” ‎(1965), ”Det Jenka Seg / Lapplandsjenka” ‎(1966) og 'Alt Er Så Deilig / Hva Var Det Jeg Sa' ‎(1967). I 1968 gjorde hun også en duett med Vidar Ottersen på en single på Columbia Records.

Rannie Rommen jobbet også som mannekeng. Hun utdannet seg etter hvert til legesekretær, og tok navnet Andersen da hun giftet seg. Hun fortsatte også med sangen. I 1982 sang hun på LP-platen Constraster med Terje Dyruds Orkester. I 1993 medvirket hun i NRK-programmet Da Capo. Hun har i forskjellige sammenhenger opptrådt med bl.a. Ole Ivar's, Big Chief Jazz Band, Toten-Bjørn, King Oden’s Men og Joker.

I nyere tid har hun blant annet spilt til dans og underholdning med Rannie og gjengen, og har også opptrådt for pensjonister. Hun var gjestesolist på albumet En god gammel venn (2010) med The Starlights.

Medvirker på

Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 10 Hver Sin Smak
2005
Diverse artister
Norske 60-tallshits
2005