Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Ralph Myerz and The Jack Herren Band

Dannet: 1997
Fra: Bergen

Erlend Slettevold alias DJ Ralph Myerz (elektronikk), Thomas Lønnheim (perkusjon) og Tarjei Strøm (trommer) fra Bergen startet Ralph Myerz & The Jack Herren Band. Som instrumenteringen tilsier er Ralph Myerz kjent for rytmebasert, halvorganisk chillout. Bandet oppsto i 1997 da Mikal Telle arrangerte Den Elleville Festen i Bergen; en smått legendarisk festival som blant annet skaffet Telle det økonomiske overskuddet som trengtes for å starte Tellé Records. DJ Ralph Myerz var invitert, og for å sprite opp showet.. Les mer..

Erlend Slettevold alias DJ Ralph Myerz (elektronikk), Thomas Lønnheim (perkusjon) og Tarjei Strøm (trommer) fra Bergen startet Ralph Myerz & The Jack Herren Band. Som instrumenteringen tilsier er Ralph Myerz kjent for rytmebasert, halvorganisk chillout.

Bandet oppsto i 1997 da Mikal Telle arrangerte Den Elleville Festen i Bergen; en smått legendarisk festival som blant annet skaffet Telle det økonomiske overskuddet som trengtes for å starte Tellé Records. DJ Ralph Myerz var invitert, og for å sprite opp showet tok han med seg Lønnheim og Strøm på perkusjon og trommer. Konserten ble en suksess, og Ralph Myerz & The Jack Herren Band ble stiftet.

I 1999 ga trioen ut 12-tommeren A Special Morning på egen hånd, før singelen «Nikita» ble sluppet på Tellé Records senere samme år. En 12-tommers utgave av «Nikita» med nye B-sider kom i 2001, og ifølge plateselskapet ble de 1000 kopiene utsolgt i løpet av 53 minutter. «Nikita» ble etter hvert en kulthit og blant annet inkludert på Dimitri from Paris’ After The Playboy Mansion (2002), brukt i en reklamefilm for Volkswagen og benyttet i den amerikanske TV-serien Dharma & Greg. Det var også låten «Nikita» som fristet det amerikanske plateselskapet Emperor Norton til å signere bandet i 2001, slik at Ralph Myerz året etter kunne verdenslanseres med A Special EP.

Ralph Myerz opparbeidet seg etter hvert et rykte for sine energiske konserter. Gruppen ønsket nemlig å ta et oppgjør med den sedvanlige techno-konserten, som ofte består av en bebrillet musiker gjemt bak en laptop, ved å krydre sine show med eksplosjoner, pyroeffekter og sprudlende glede.

I 2003 kom debutalbumet A Special Album; en relativt tilbakelent affære i forhold til gruppens liveshow. Platens enkle og melodiske chillout med mye bass og perkusjon ble godt mottatt og blant annet belønnet med Alarmpris i klassen elektronika. På andreplaten fikk de hjelp av Even Johansen (Magnet) og Christine Sandtorv fra Ephemera på vokal. Julian Berntzen sto for strykearrangementene.

Lønnheim sluttet i 2008, men ble raskt erstattet av Thomas Larsen og Benjamin Helland. Slettevold har senere gitt ut soloplater under navnet Ralf Myerz, og vant i 2013 Spellemannprisen for Elektronia-kategorien.

Medlemmer

Benjamin Helland (2008 - )
Erlend Slettevoll Elektronikk
Tarjei Strøm Trommer
Thomas Larsen (2008 - )
Thomas Lønnheim Perkusjon ( - 2008)

Medvirker på

Equicez
Stage Of Extinction
2013
WE
Sky Is the Limit EP komponist;tekstforfatter;produsent;utøver
2006