Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Racer

Dannet: 1994
Også kjent som: DumDum Boys
Fra: Trondheim

Racer er et alter ego for DumDum Boys, som først ga lyd fra seg med låten ”Kan det være nødvendig å være så sint?” i 1995. Dette var en kommentar til rettssaken rundt Knutsen & Ludvigsen, der Gustav Lorentzen og Øystein Dolmen befant seg på hver sin side i et tvistemål om rettigheter. Året etter åpnet de samleplaten Ellediller og krokofanter, der norske rockegrupper hyllet Knutsen & Ludvigsen, med sporet ”Dum og deilig”. I 1998.. Les mer..

Racer er et alter ego for DumDum Boys, som først ga lyd fra seg med låten ”Kan det være nødvendig å være så sint?” i 1995. Dette var en kommentar til rettssaken rundt Knutsen & Ludvigsen, der Gustav Lorentzen og Øystein Dolmen befant seg på hver sin side i et tvistemål om rettigheter. Året etter åpnet de samleplaten Ellediller og krokofanter, der norske rockegrupper hyllet Knutsen & Ludvigsen, med sporet ”Dum og deilig”.

I 1998 kom Racer med singelen ”Bønda fra nord”, som ble sluppet i anledning Norges deltagelse i fotball-VM i Frankrike. Den ble straks en stor favoritt blant mange sport- og musikkfans her hjemme. En ny versjon ble sluppet i 2000, da det norske herrelandslaget også spilte i fotball-EM. Dette ble den offisielle EM-sangen for Norge.

I januar 2003 sto Racer på scenen under feiringen av 10-årsjubileet for Adresseavisas UT-bilag, noe som ble den direkte årsaken til at DumDum Boys spilte sin første konsert på fem år på Norwegian Wood-festivalen dette året. I september 2005 deltok de med sporet ”Gjeld” på Det beste til meg og mine venner, der norske band og artister hyllet Joachim Nielsen med femti coverversjoner. Denne innspillingen kom under navnet Racer BK.

I august 2014 deltok Racer under Rockheim Hall Of Fame. Her fremførte de Knutsen & Ludvigsen-sangen ”Hei ny dag”, som umiddelbart ble sluppet som en digital single av strømmetjenesten WiMP. Under denne opptredenen var de forsterket med Bent Sæther fra Motorpsycho.