Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Purified In Blood

Purified In Blood er et hardcore-inspirert metalband som startet opp i Hommersåk utenfor Sandnes. Bandet fulgte opprinnelig en kompromissløs straight edge-filosofi, og var i 2004 et av tre band som vant musikkonkurransen Zoom. Samme år debuterte de med mini-albumet ”Last Leaves Of A Poisoned Tree” i USA. Bandet spilte også rundt om i Nord-Amerika og Europa, og fikk i 2006 Alarmprisen for beste liveband. Året etter utgivelsen av ”Reaper Of Souls” ble de likevel lagt på is. Purified In Blood.. Les mer..

Purified In Blood er et hardcore-inspirert metalband som startet opp i Hommersåk utenfor Sandnes. Bandet fulgte opprinnelig en kompromissløs straight edge-filosofi, og var i 2004 et av tre band som vant musikkonkurransen Zoom. Samme år debuterte de med mini-albumet ”Last Leaves Of A Poisoned Tree” i USA. Bandet spilte også rundt om i Nord-Amerika og Europa, og fikk i 2006 Alarmprisen for beste liveband. Året etter utgivelsen av ”Reaper Of Souls” ble de likevel lagt på is.

Purified In Blood vendte tilbake i januar 2008, og fikk to år senere et gjennombrudd hos norske platekjøpere og kritikere med ”Under Black Skies”, som gikk inn på Topp 20 på VG-lista. I 2012 kom oppfølgeren ”Flight Of A Dying Sun”, som ble sluppet på det norske metal-selskapet Indie Recordings. Flere av medlemmene er også aktive i andre hardtslående band, slik som Solens Barn, Helldiver, Real Heroes Die! og Soulvenom.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.