Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Popium

Dannet: 2000
Fra: Bergen

Rockeband fra Bergen, dannet i 2000 av fem musikere som alle hadde lang erfaring fra andre konstellasjoner. Musikalsk har Popium latt seg inspirere av 70-tallet, da spesielt artister som T. Rex og Kiss, men også med klare referanser til britisk 60-tallsrock. Superlativene har haglet, men det helt store gjennombruddet har latt vente på seg. Frank Hammersland (vokal, gitar) kom fra Pogo Pops, via en kort periode som soloartist. I forkant av Popium hadde han laget albumet Younger (1997) med Jørn.. Les mer..

Rockeband fra Bergen, dannet i 2000 av fem musikere som alle hadde lang erfaring fra andre konstellasjoner. Musikalsk har Popium latt seg inspirere av 70-tallet, da spesielt artister som T. Rex og Kiss, men også med klare referanser til britisk 60-tallsrock. Superlativene har haglet, men det helt store gjennombruddet har latt vente på seg.

Frank Hammersland (vokal, gitar) kom fra Pogo Pops, via en kort periode som soloartist. I forkant av Popium hadde han laget albumet Younger (1997) med Jørn Christensen som produsent. Dette albumet kan i ettertid ses på som det musikalske bindeleddet mellom Pogo Pops og Popium. Hammersland, som bosatte seg i Oslo tidlig på 90-tallet, søkte til sin gamle hjemby da han skulle sette sammen et nytt band i et nytt årtusen.

Yngve Sætre (keyboards) var vokalist i Barbie Bones, og hadde i løpet av 90-tallet opparbeidet seg et ry som en av landets beste produsenter med storheter som DumDum Boys blant klientene. Frode Unneland (trommer) hadde spilt med de lokale heltene Pompel & The Pilts og Unge Frustrerte Menn, og var medlem av Savoy. Det forhindret ham ikke i å ta del i Popium med samme glød som de øvrige fire. Martin Holmes (gitar) hadde erfaring fra bandet Sylvia Wane, som ga ut tre singler, pluss at han hadde vært turnégitarist for Poor Rich Ones. Christer Ottesen (bass) hadde vært med i hardcorebandet Paraplegic og i det eksperimentelle bandet Cane, og var parallelt med dannelsen av Popium med på å starte opp glitterrockbandet Flare.

Debutalbumet Popium ble utgitt i februar 2001. Oppfølgeren Permanently High fulgte i april 2002. Dette albumet ble innspilt på bare 17 dager, ifølge bandet selv fordi de var så fulle av energi. Blant utblåsningene var en versjon av «Deuce», hentet fra repertoaret til de gamle heltene Kiss. Før det tredje albumet ble påbegynt, skiftet Popium plateselskap fra MNW til Kong Tiki Records. Camp ble lansert i juni 2004.

Foreløpig siste album kom i 2006: The Miniature Mile.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Christer Ottesen Bass
Frank Hammersland Vokal, gitar
Frode Unneland Slagverk
Martin Holmes Gitar
Yngve Leidulv Sætre Keyboards

Utgivelser (album)

Popium
The Miniature Mile
2006
Popium
Camp
2004
Popium
Permanently High
2002
Popium
Popium
2001