Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Plumbo

Dannet: 1999

Plumbo spiller folkelig rock’n’roll med norske tekster, og er nok et band som både elskes og hates for sin party-musikk. De fikk tidlig et entusiastisk publikum lokalt, og debuterte med albumet ”Full Åpning” i 2002. De slo for alvor gjennom med albumet Råkk’n’råll Harry” i 2010, som inneholdt den store suksessen ”Møkkamann”. Den solgte etter hvert til platinastatus via digitale medier, og gikk til slutt helt til topps på VG-lista i 2012. 'Møkkamann' ble også kåret til Årets Hit under.. Les mer..

Plumbo spiller folkelig rock’n’roll med norske tekster, og er nok et band som både elskes og hates for sin party-musikk. De fikk tidlig et entusiastisk publikum lokalt, og debuterte med albumet ”Full Åpning” i 2002. De slo for alvor gjennom med albumet Råkk’n’råll Harry” i 2010, som inneholdt den store suksessen ”Møkkamann”. Den solgte etter hvert til platinastatus via digitale medier, og gikk til slutt helt til topps på VG-lista i 2012.

'Møkkamann' ble også kåret til Årets Hit under Spellemannprisen for 2011, der det oppsto en kontrovers mellom Plumbo og prisutdelerne Madcon. Albumet Rådebank oppnådde 2. plass på VG-lista i 2012, og ga bandet deres fjerde gullplate. Samme år deltok de i norsk Melodi Grand Prix med låten 'Ola Nordmann'. I februar 2013 ga Plumbo ut singelen ”Tøft Å Ha Det Tøft”, der alle inntekter gikk til Rådet for psykisk helse. Bandet har turnert mye, og har etablert seg som et populært live-band.

I starten av 2014 ga Plumbo ut det nye albumet Kom som dæ sjæl, der Ole Evenrud var med som produsent og låtskriver.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Dag Arve Sandnes Gitar (tidligere medlem)
Glenn Hauger Torader, fløyte
Hasse Rønningen Trommer, kor (2006, 2007 - 2012)
Lars Erik Blokkhus Vokal
Nils Magne Pettersen Tangenter (2003 - 2008)
Reidar Fiskebøl Trommer (2002 - 2005)
Tommy Elstad Bass, kor
Tor Erik Knudsen Trommer, kor (vikar 2012 - )

Medvirker på

Madcon
Contakt
2012
Rune Rudberg
Rett Fra Sofaen utøver
2007