Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Plann

Dannet: 1981
Fra: Oslo

Elektropopgruppe fra Oslo, startet i 1981, bestående av Kikkan Fossum (keyboards), Lillie-Ane Johansson (sang) og Ato Strato alias Thore Engen (gitar). Engen var en av mennene bak Chrissy (Tone Senstad). Hans kumpan var engelskmannen Charles Forbes; de oppdaget henne, sto for management, backet henne på scenen og laget alle låtene til hennes debutalbum Chrissy ( Sonet, 1980). Med låten «Mark My Words» vant hun Europatoppen i november samme år, og solgte over 500 000 singler i Europa, hvilket gjør den.. Les mer..

Elektropopgruppe fra Oslo, startet i 1981, bestående av Kikkan Fossum (keyboards), Lillie-Ane Johansson (sang) og Ato Strato alias Thore Engen (gitar).

Engen var en av mennene bak Chrissy (Tone Senstad). Hans kumpan var engelskmannen Charles Forbes; de oppdaget henne, sto for management, backet henne på scenen og laget alle låtene til hennes debutalbum Chrissy (Sonet, 1980). Med låten «Mark My Words» vant hun Europatoppen i november samme år, og solgte over 500 000 singler i Europa, hvilket gjør den til en av tidenes mestselgende norske singler. Hun opptrådte også med Motörhead. I kjølvannet av denne satsningen var det at Plann oppsto: Engen hadde ideer for nye ting med Chrissy, og kontaktet Fossum, eks Pull Out, som på det tidspunktet spilte i The Cut.

De samlet folk til et band, og da Chrissy-prosjektet ikke ble noe av fant de frem til den unge eleven ved Manglerud gymnas, Lillie-Ane Johansson. Hun hadde både sang- og pianobakgrunn, og erfaring fra NRKs pikekor så vel som fra diverse danseband. Med på innspillingen av debutalbumet Elektra, Elektra (1982) var i tillegg blant andre Fossums bandkollega fra Pull Out, Andrej Nebb og The Cut-trommis Arne Lund. I etterkant av utgivelsen var det imidlertid den ovenstående trioen som fremsto som Plann. Nebb ble etter hvert mer kjent som vokalist og bassist i sitt eget De Press. «Er virkelighet en drøm»/«Cherokee» ble sluppet som singel. Elektropop var den beskrivelsen musikkavisene fant best, skjønt gitaren var sentral i lydbildet.

Plannmetall fra 1983 presenterte en ny og tyngre side ved Plann, stilmessig et sted mellom Kinks og Deep Purple mente en kritiker. Trommis på albumet var Ketil Stensvik, fra Aunt Mary.

Mellom de to utgivelsene fikk Johansson tid til soloalbumet Forklar farge (RCA, 1983), under artistnavnet Lillie-Ane. Fossum og Engen var med i backingbandet, mens Johansson selv sto for musikken og trakterte flygelet. De fleste av de norske tekstene var signert Dr. T.

Engen var gitarist og låtskriver i prog-bandet Lucifer Was, hvor både Johansson og Fossum var innom, Fossum var dessuten med i Plasma og Engen i Raphael. Fossum døde i 1996, og Johansson døde i 2004.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Andrej Nebb
Arne Lund
Hans Christian Fossum Keyboards
Ketil Stensvik Trommer
Lillie-Ane Johansson Vokal
Thore Engen Gitar, vokal, komponist, tekstforfatter

Utgivelser (singel/EP)

Plann
Cherokee / Er Virkelighet Drøm
1982