Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Ping Pop

Dannet: 1985
Splittet: 1990
Fra: Oslo

Oslogruppe startet av eks Rustam Hayat-medlemmene Truls Jedemo (keyboards), Roger Stoa (bass) og Harald Tusberg jr. (sang, gitar) i 1985. Rustam Hayat holdt sammen i en fireårsperiode, mens de ventet på platekontrakt. Med opprettelsen av Ping Pop var det slutt på ventingen, de opprettet nemlig også plateselskapet Medicine Records med det samme. Allerede under innspilling av debutsingelen «Goldie»/«Leroy», sommeren 1985, ble flere folk fra Rustam Hayat trukket inn: trommisen Rune Lindstrøm (parallelt med i deLillos) og blåserne.. Les mer..

Oslogruppe startet av eks Rustam Hayat-medlemmene Truls Jedemo (keyboards), Roger Stoa (bass) og Harald Tusberg jr. (sang, gitar) i 1985. Rustam Hayat holdt sammen i en fireårsperiode, mens de ventet på platekontrakt. Med opprettelsen av Ping Pop var det slutt på ventingen, de opprettet nemlig også plateselskapet Medicine Records med det samme.

Allerede under innspilling av debutsingelen «Goldie»/«Leroy», sommeren 1985, ble flere folk fra Rustam Hayat trukket inn: trommisen Rune Lindstrøm (parallelt med i deLillos) og blåserne Tore Gustavsen og Bård Stugu. En periode var Rune Annaniassen (Matchstick Sun) med.

Ping Pop var inspirert av østlig mystikk så vel som norrøn mytologi, ikke bare tekstmessig, men også musikalsk, hvilket skapte et grensesprengende uttrykk: en blanding av pop, rock og jazz, akustisk som elektronisk. Musikkpressen viet mye oppmerksomhet omkring det faktum at Ping Pops eneste album, Just Another Lazy Day, ble produsert av Stranglers-bassist Jean Jacques Burnel (spilte bass på «The Sleeping Thrill» og koret på noen andre).

Under innspillingen besto bandet av Tusberg, Jedemo, Stoa, Gustavsen, Lindstrøm, Nils-Arne Øvergård (gitar) og Jon Klette (saksofon). Før platen kom ut, hadde Lindstrøm sagt takk for seg, både i Ping Pop og deLillos, og konvertert til Hare Krishna-bevegelsen. Så fulgte en lang rekke mer eller mindre faste trommeslagere: På bilder i forbindelse med utgivelsen var det Stig Hoff som figurerte som trommis, Lars Pedersen (Holy Toy) var innom, Øystein Jevanord (Rustam Hayat, deLillos, Bridges) og Sven Kalmar (Ung Pike Forsvunnet). Bandets siste trommis var Kjell Fostvedt. «Trommisproblemet» gjorde at den ene spillejobben etter den andre ble avlyst, men etter hvert ble bandet en hyppig og kredibel liveact i hovedstaden.

Siste livstegn på vinyl fra Ping Pop kom i 1989 i form av singelen «Tokyo Sam»/«Move On» (Jevanord på trommer). På samme tid ble Jedemo innlemmet i Matchstick Sun. Ping Pop ble oppløst i 1990. Tusberg har i ettertid spilt i bandene Fuchsia, Janes Honda og Stjerneskudd, i tillegg til at han som produsent har jobbet med blant andre Sister Rain, Euroboys (Kåre & The Cavemen) og Lust-O-Rama.

Jon Klette er kjent i jazzkretser for sine trioer, kvartetter, kvintetter etc., samt bandet Jazzmob. Sammen med Fostvedt og Stoa startet han også Enigmatize (ga ut CD-en Enigmatize Yourself i 1991). Jedemo flyttet til Hawaii, Gustavsen ble lydtekniker på Nationaltheatret og Hoff etablerte seg som skuespiller. Lindstrøm var per 2003 medlem av bandet Blister (ga ut CD-en Brand New Antiques samme år). Øvergård har spilt på innspillinger med såpass forskjellige artister som When, Schweinhund og Finn Coren.

Medlemmer

Bård Stugu Blås
Harald Tusberg jr. Vokal, gitar
Jon Klette Saksofon
Kjell Fostvedt Trommer
Lars Pedersen Trommer
Nils-Arne Øvergård Gitar
Roger K Stoa Bass
Rune Annaniassen Gitar
Rune Lindstrøm Trommer
Stig Hoff Trommer
Sven Kalmar Trommer
Tore Gustavsen Blås
Truls Jedemo Keyboards
Øystein Jevanord Trommer

Utgivelser (album)

Ping Pop
Just Another Lazy Day
1985