Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Phoenix Rizing

Dannet: 1996
Splittet: 2001

Power metal-band startet på midten av 90-tallet. Medlemmene i Phoenix Rizing er godt spredt i Oslo og Akershus-området. Bandet besto av Tom Roger Piippo (vokal), Yngve Olsen (gitar), Jack Roger Olsen (gitar), Knut Egil Tøftum (bass) og Morten Pettersen (trommer). De fikk en del oppmerksomhet for sitt debutalbum, ikke fordi albumet var en utsøkt produksjon, men fordi dette var det første melodiøse power metal-albumet i Norge. Før Eternal Crusade ble spilt inn, utvidet de besetningen med Lars Andre Larsen på.. Les mer..

Power metal-band startet på midten av 90-tallet. Medlemmene i Phoenix Rizing er godt spredt i Oslo og Akershus-området. Bandet besto av Tom Roger Piippo (vokal), Yngve Olsen (gitar), Jack Roger Olsen (gitar), Knut Egil Tøftum (bass) og Morten Pettersen (trommer).

De fikk en del oppmerksomhet for sitt debutalbum, ikke fordi albumet var en utsøkt produksjon, men fordi dette var det første melodiøse power metal-albumet i Norge. Før Eternal Crusade ble spilt inn, utvidet de besetningen med Lars Andre Larsen på keyboard. Interne uenigheter gjorde at bandet ble splittet i 2001, og J. R. Olsen, Tøftum, Pettersen og Larsen hoppet av og startet Highland Glory sammen med Jan Thore Grefstad (vokal). De to gjenværende har siden ikke vært særlig aktive.

I Highland Glory overtok Larsen i tillegg gitaristrollen. Det viste seg imidlertid at Jan Thore Grefstad var et funn på vokal, og kunne bidra til å heve bandet opp på internasjonalt nivå. Med en ny start og et større potensial, utviklet bandet stilen sin i en tyngre og tøffere retning på debutalbumet From The Cradle To The Brave.

Bandet flørter dessuten med keltiske toner i sin tradisjonelle power metal, noe som virker helt naturlig med tanke på valg av bandnavn. Omslaget på albumet prydes av en illustrasjon av Mark Wilkinson (kjent for sitt samarbeid med Marillion, Fish, Iron Maiden og Judas Priest).

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Jack Roger Olsen Gitar
Knut Egil Tøftum Bass
Lars Andre Larsen Keyboards
Morten Pettersen Trommer
Tom Roger Piippo Vokal, låtskriver
Yngve Olsen Gitar