Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Petter Wavold

Født: 7. november 1965
Også kjent som: Peter Wave
Fra: Trondheim

I over 40 år har Petter Wavold reist rundt og spillt med badet sitt I Norge og litt i utlandet, dette er et bevis på at Petter er en av sliterne i norsk musikk liv.. I det siste 3 år har han lansert en ny CDsingle I året «Bli me mæ te Liverpool» i 2011 “Bart” I 2012 og “Julebord” I 2013. Det siste albumet Petters Topp 20 inneholder de beste låtene fra solo perioden 1990 til 2009. Sangene er hentet fra.. Les mer..

I over 40 år har Petter Wavold reist rundt og spillt med badet sitt I Norge og litt i utlandet, dette er et bevis på at Petter er en av sliterne i norsk musikk liv..

I det siste 3 år har han lansert en ny CDsingle I året «Bli me mæ te Liverpool» i 2011
“Bart” I 2012 og “Julebord” I 2013.

Det siste albumet Petters Topp 20 inneholder de beste låtene fra solo perioden 1990 til 2009. Sangene er hentet fra de to siste CDene Smil og Stæm og ikke tidligere utgitte live versjoner av hans mest kjente sanger fra 90 tallet. Dette var Petter`s solo album nr 7 og inneholder hans tøffeste rockelåter til de vakkreste ballader.

30 års jubileumet ble markert med en festforestilling med mange gjeste artister I Olavshallen I Trondheim. Dette gjorde han også foran en full satt Olavshallen
under sitt 25 års jubileum i 2004.

Petter Wavold, en av Trøndelags mest kjente og kjære artister, han er mannen bak melodier som «Æ længte hjæm», «Bruan e brent» «Koffor Det» «Gammel kjærlighet ruste aldri», «Minstejenta» og . «Stæm» disse sangene har flere topplasseringer på diverse hitlister og sangene spilles fortsatt mye på radiostasjoner over hele landet.
.
Petter Wavold startet sin karriere sent på 1970-tallet. Allerede da var han og bandet TV-yndlinger med flere opptredener bak seg, blant annet i programmet «Halv sju.
Solokarrieren skjøt fart på begynnelsen av 1990-tallet og tok av for alvor når han lanserte sangen «Æ længte hjæm» i 1991.

Få artister har spilt like mange konserter og solgt like mange plater som Petter. Over 400 000 solgte palter og over 3000 soillejobber samt og TV-program som «Tore på sporet», «Casino», «Good morrning Scandinavia». M. Fl.

Han er også tildelt ærestittelen «Årets Trønderrocker».
Petter Wavold er en meget bra entertainer som har evnen til å skape stor stemning blant publikum når han sammen med sitt fantastiske band fremfører såvel nye som gamle slagere fra sitt tidløse repertoar.
Med dette er det duket for topp stemning med Norsk musikk på sitt beste.


www.petterwavold.no
https://npsmusic.no/artist/petter-wavold/

Medlem i

Army Gitar, vokal, komponist, tekstforfater
Charm Vokal, gitar, komponist, tekstforfater
COWBOYS Gitar, sang (1981-82)
Custom Vokal, bass, komponist, tekstforfater
Hitway Vokal
Petter Wavold & bandet vokal, Gitar, komponist, tekstforfater
Stratos Vokal, bass, komponist, tekstforfater
The Grønne Glitrende 3 og Dag Gitar (1986 - 88)
The Toys Vokal, bass, komponist, tekstforfater