Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Pete Seeger

Født: 3. mai 1919
Død: 27. januar 2014

Amerikansk visesangveteran som er spesielt kjent for sin 5-strengs-banjo som han laget lærebok om. Her i Norge etter hvert mest kjent som opphavsmann til Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen». På 40-tallet deltok han i visegruppen The Almanac Singers sammen med blant andre Woody Guthrie og gruppen The Weavers som hadde stor hit med «Good night Irene» av Leadbelly som han også spilte sammen med på noen opptak gjort av John og Allan Lomax. Han har opptrådt helt til senere tid,.. Les mer..

Amerikansk visesangveteran som er spesielt kjent for sin 5-strengs-banjo som han laget lærebok om. Her i Norge etter hvert mest kjent som opphavsmann til Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen». På 40-tallet deltok han i visegruppen The Almanac Singers sammen med blant andre Woody Guthrie og gruppen The Weavers som hadde stor hit med «Good night Irene» av Leadbelly som han også spilte sammen med på noen opptak gjort av John og Allan Lomax.

Han har opptrådt helt til senere tid, blant annet sammen med Bruce Springsteen for Barack Obama ved presidentinnsettelsen. Bruce Springsteen har æret ham med platene og konsertene Seeger sessions.