Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Per Müller

Født: 4. september 1932
Død: 9. august 2016
Også kjent som: Per E. Müller + Per Edwald Müller
Fra: Oslo

Sanger, f. 4.9.1932 i Hamburg. Müller var oppvokst i München, der hans norske mor og tyske far var sangere ved Münchener Staatsoper. Müller var bosatt i Norge fra 1946. Hans første plateinnspilling, «Hør min sang, Violetta»/«Den ene hvit, den andre rød» (1955) med Frank Cooks orkester, ble fulgt at to utgivelser til de følgende par årene. Han ble landskjent som vokalist med Pete Browns orkester på norgesturné med Rolf Kirkvaag i 1958. I 1959–65 var han vokalist med orkestret.. Les mer..

Sanger, f. 4.9.1932 i Hamburg. Müller var oppvokst i München, der hans norske mor og tyske far var sangere ved Münchener Staatsoper. Müller var bosatt i Norge fra 1946. Hans første plateinnspilling, «Hør min sang, Violetta»/«Den ene hvit, den andre rød» (1955) med Frank Cooks orkester, ble fulgt at to utgivelser til de følgende par årene. Han ble landskjent som vokalist med Pete Browns orkester på norgesturné med Rolf Kirkvaag i 1958. I 1959–65 var han vokalist med orkestret på Regnbuen i Oslo, og konferansier for floorshowet og programmet i nattklubben Telle. Siden ble sangen hobby, og yrkeskarrieren var som seniorkonsulent i salgsavdelingen i et teknisk fagblad.

I 1969 deltok han i Melodi Grand Prix med Dag Kristoffersen/Gunnar Kaspersens «Den flyvende hollender», en kraftfull og populær radioslager som stikker seg positivt ut i den norske Grand Prix-floraen. I årene etter utga han en håndfull singler hos Arne Bendiksen, norske versjoner av samtidige svenske eller internasjonale slagere, delvis samlet på LP-platen Du gjør livet til en sang (1970). I 1970 deltok han også på en plate med sjømannssanger, og medvirket på hele 17 av Svensktoppar-platene i 1969–77.

Müller er klassisk utdannet, og operadebuterte i 1963 som Kezal i Den solgte brud på Den Norske Opera. Etter klassisk debutkonsert i Universitetets Aula tidlig på 70-tallet har han gjestet operaen som munken i Don Carlos, og i uroppføringen av Oddvar S. Kvams Den 13. timen. Fem ganger deltok han i den internasjonale Nord-Ring festivalen (radioens Montreux), der han fikk «Performers Price» i 1982. Han har opptrådt i BBC, i nederlandsk og tysk TV og radio, og har vært solist med flere store tyske underholdningsorkestre. Han representerte Tyskland ved musikkfestivalen i Ljubljana tidlig på 80-tallet. Han fortsatte å være aktiv storbandvokalist, og har ofte sunget på slottet ved gallamiddager. På 90-tallet deltok på enkelte plateutgivelser med sanger fra Frank Sinatras repertoar. Helt fra 50-tallet har han ofte sunget med Kringkastingsorkesteret, mest i radio, men også i TV.