Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Per Bergersen

Født: 1. oktober 1960
Død: 28. juni 1990
Fra: Røros

Per Bergersen var en ung, talentfull musiker fra Røros. Mange hadde spådd ham en lovende musikkarriere. I stedet ble han skutt og drept i sitt eget hjem av en kamerat i juni 1990. Han ble bare 30 år gammel. Ifølge kameraten ble skuddene avfyrt etter Bergersens eget ønske. Dagen før drapet fylte Bergersen Thomasgården på Røros til randen da han holdt sin første skikkelige solo-konsert. Bergersens musikk spenner seg fra punk til visesang, men det er tekstene han er mest kjent for. På 80-tallet.. Les mer..

Per Bergersen var en ung, talentfull musiker fra Røros. Mange hadde spådd ham en lovende musikkarriere.

I stedet ble han skutt og drept i sitt eget hjem av en kamerat i juni 1990. Han ble bare 30 år gammel. Ifølge kameraten ble skuddene avfyrt etter Bergersens eget ønske.

Dagen før drapet fylte Bergersen Thomasgården på Røros til randen da han holdt sin første skikkelige solo-konsert.

Bergersens musikk spenner seg fra punk til visesang, men det er tekstene han er mest kjent for.

På 80-tallet ga han ut en flexisingel med låta Duejakt som fulgte med et nummer av Gateavisa. Tidsskriftet beskriver Bergersen som en husflidvariant av Syd Barrett, en musiker med sterke, personlige og engasjerte tekster, og en mann med et stort potensiale. Han rakk aldri å gi ut noe album.

I begravelsen bestemte vennene hans seg for å gi ut et album med de beste låtene posthumt.

LPen PB ble trykket i 1000 eksemplarer og inntektene gikk til Røros fritidsklubb. Albumet har blitt et viktig klenodium for samlere og går for mange tusen kroner på nettauksjoner.

Medvirker på

Waklevören
Tiden lager alle sår komponist;tekstforfatter
2007
Rastafarouts
Wednesday tekstforfatter
2001
Rastafarouts
Bombaklad tekstforfatter
2001