Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Pelle Parafins Bøljeband

Også kjent som: Tramteateret

En kveld på Club 7 støtte noen av medlemmene i Tramteateret på Dag Åkeson Moe fra NRK. Han spurte dem om de kunne tenke seg å lage en TV-serie for ungdom, og ensemblet svarte med å lage den første historien om Pelle Parafins Bøljeband, Serum Serum (1980). Serien ble en kjempesuksess, ikke minst på grunn av Tramteatrets evne til å nå ut til ungdom på ungdommens egne premisser – gjennom belysning av aktuelle problemer og ikke minst gjennom tøff.. Les mer..

En kveld på Club 7 støtte noen av medlemmene i Tramteateret på Dag Åkeson Moe fra NRK. Han spurte dem om de kunne tenke seg å lage en TV-serie for ungdom, og ensemblet svarte med å lage den første historien om Pelle Parafins Bøljeband, Serum Serum (1980). Serien ble en kjempesuksess, ikke minst på grunn av Tramteatrets evne til å nå ut til ungdom på ungdommens egne premisser – gjennom belysning av aktuelle problemer og ikke minst gjennom tøff og fengende rockemusikk. Tramteatret hevdet senere at de ikke gikk inn for å lage barneunderholdning, men bare spilte ut humoren som eksisterte i gruppen til daglig.

TV-suksessen ble fulgt opp med tre andre serier for NRK; Pelle Parafins Bøljeband og Automatspøkelsene (1981), Hemmelighetene i B-by (1982) og Randi & Ronnys Restaurant (1985). Platekarrieren hadde startet på selskapet Mai i 1977, men det var først da Tramteatret kom til Talent og fikk jobbe med produsent Ola Johansen, at ensemblet lærte seg å lage gjennomførte plateproduksjoner. Dette resulterte blant annet i albumet Pelle Parafins Bøljeband (1981), som ble gruppens størs­te platesuksess. Senere gikk turen til EMI, Mariann og Big Hand Records. Gruppens popularitet var i en periode så stor at Bokklubben Nye Bøker laget en trippel samle-LP for sine medlemmer.

Medlemmer

Anders Rogg Piano, vokal
Anne Nyutstumo Vokal, kor
Arne Garvang Vokal, gitar, munnspill
Billy Johansson Bass
Henning Westeng Trommer (1986 - Kåre Kelner)
Liv Aakvik Vokal, kor
Marianne Krogness Gitar, vokal, kor
Terje Nordby tekstforfatter
Thorsten Dulsrud Trommer