Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Päronsoda

Dannet: 1996
Også kjent som: Frydenstund + Phileas Fog

Duo fra Kongsvinger bestående av Marius Våreid og Espen Enger. Päronsoda er kjent for sin samplebaserte fusjon av hiphop, jazz og sval techno. På midten av 90-tallet begynte Våreid og Enger å lage musikk sammen under navnet Frydenstund. Inspirert av funk, jazz, techno og disco, lappet guttene sammen fragmenter fra platesamlingene sine og toppet det hele med norsk rap. Ikke lenge etter skiftet de navn til Phileas Fog, droppet rappingen.. Les mer..

Duo fra Kongsvinger bestående av Marius Våreid og Espen Enger. Päronsoda er kjent for sin samplebaserte fusjon av hiphop, jazz og sval techno.

På midten av 90-tallet begynte Våreid og Enger å lage musikk sammen under navnet Frydenstund. Inspirert av funk, jazz, techno og disco, lappet guttene sammen fragmenter fra platesamlingene sine og toppet det hele med norsk rap.

Ikke lenge etter skiftet de navn til Phileas Fog, droppet rappingen og debuterte med albumet The Lost Adventures of Princess Summer Fall Winter Spring ([+_c_records C+C Records], 1997). Et år senere endret duoen navn til Päronsoda og slapp A Nightclub In Tunisia. Albumet ble godt mottatt i media og tildelt Spellemannpris i kategorien dance.

Oppfølgeren 2 var ikke fullt så samplingskåt som A Nightclub In Tunisia, men basert på renere og mer minimalistisk techno.

Utgivelser (singel/EP)

Päronsoda
World Wide
2001
Päronsoda
F.r.e.s.h
1998
Päronsoda
What, What?!
1998