Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Pål Jackman

Født: 20. september 1967
Også kjent som: Jackman
Fra: Haugesund

Gitarist, vokalist og filmregissør oppvokst i Haugesund, bosatt i Stavanger. Som musiker opptrer han under navnet Jackman, både som soloartist og med sin egen alternative rocketrio. I trioformatet har han med seg broren Morten Jackman på trommer og John Lilja på kontrabass. Trioen har gitt ut en EP og et album, begge med navnet Jackman. Pål Jackman har også tidligere vært frontfigur og komponist i bandet Wunderkammer som ga ut to album. Som filmregissør debuterte han i 1998 med kortfilmen.. Les mer..

Gitarist, vokalist og filmregissør oppvokst i Haugesund, bosatt i Stavanger.

Som musiker opptrer han under navnet Jackman, både som soloartist og med sin egen alternative rocketrio. I trioformatet har han med seg broren Morten Jackman på trommer og John Lilja på kontrabass. Trioen har gitt ut en EP og et album, begge med navnet Jackman.

Pål Jackman har også tidligere vært frontfigur og komponist i bandet Wunderkammer som ga ut to album.

Som filmregissør debuterte han i 1998 med kortfilmen Benny hvor han selv hadde skrevet manus. Filmen vant prisen gullstolen under Kortfilmfestivalen i Grimstad. I 2000 regisserte han langfilmen Detektor, skrevet av Erlend Loe. For filmen fikk han Filmkritikerprisen 2001 og Amandakomiteens debutantpris under Amandaprisen i 2001.

I 2007 skrev han manus og regisserte en av fem kortfilmer i filmen 5 grøss fra Vestlandet. I 2008 regisserte han sin andre langfilm, Jernanger, med Bjørn Sundquist i hovedrollen. Jackman skrev selv manus til filmen sammen med Eigil Jansen og Hans Erik Voktor. Filmen hadde premiere januar 2009 som åpningsfilm under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF).

Jackman har også hatt små roller som skuespiller i filmene Mongoland og Detektor.

Medlem i

Undergrünnen
Wunderkammer Gitar, vokal

Medvirker på

Jackman
Jackman komponist
2006
Jackman
Funk Descending komponist;tekstforfatter
2005
Wunderkammer
Today I Cannot Hear Music komponist
2002
Wunderkammer
The Overall Shadow komponist;tekstforfatter
2002
Kyberia
Navigations komponist
2000
Wunderkammer
Wunderkammer komponist;tekstforfatter
1999