Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Painted Sick Illusion

Dannet: 1993
Splittet: 1998
Også kjent som: PSI
Fra: Jevnaker

Metallband med tilholdssted på Jevnaker, aktive på 90-tallet, i en god periode for rockemiljøet på Hadeland. Bobby (Bård Brørby), Arve Aasli og Lars Jensen fra Strange Device gikk etter hvert sammen med gitaristene Terje Stensvoll og Torkel 'Tekrø' Olstad, og Painted Sick Illusion var et faktum. Stensvoll var oppfostret på Megadeath og Metallica, og tilførte dermed den metallsounden som bandet trengte, og hadde også mange tekster og ideer som han tok med seg inn i bandet. Olstad bidro med Tekrø-inspirert.. Les mer..

Metallband med tilholdssted på Jevnaker, aktive på 90-tallet, i en god periode for rockemiljøet på Hadeland.

Bobby (Bård Brørby), Arve Aasli og Lars Jensen fra Strange Device gikk etter hvert sammen med gitaristene Terje Stensvoll og Torkel 'Tekrø' Olstad, og Painted Sick Illusion var et faktum. Stensvoll var oppfostret på Megadeath og Metallica, og tilførte dermed den metallsounden som bandet trengte, og hadde også mange tekster og ideer som han tok med seg inn i bandet. Olstad bidro med Tekrø-inspirert gitarspill.

Bandet øvde flittig, og nye låter så dagens lys. Bandet fikk forespørsel om å stille opp på den andre Kloppstockfestivalen i 1994, og de gjorde en god konsert til tross for nerver og småuhell underveis. Det ble gjort opptak under konserten, og resultatet ble en live-cd utgitt på Øll & Pottetgøll Rekkords, ØPGRS. Painted Sick Illusion er representert med 'Land Of Sorrow'.

Bandet vokste etter hvert ut av det gamle øvingslokalet i kjelleren i Gjøkeredet på Jevnaker, og de flyttet til Kløverheimen. Her fikk de god oppvarting av Klara Rørvik, som var bestyrer der. Nye låter, mye øving og noen minikonserter for den nærmeste fansen var stikkord for denne perioden. Til slutt var Painted Sick Illusion overmodne for å få spilt inn de nye låtene, og demoen Painted Sick Illusion ble innspilt i Børge Finnstads Lydstudio på Grindvold. Seks låter fikk plass. Inlaycard ble designet av kjentfolk i bransjen.

Dette ble starten på en periode med mange konserter. Påskerocken på Brandbu Hotell og julerock på Bellmanns var to viktige scener som hadelandsband fikk vist seg frem på. Painted Sick Illusion var ett av dem, og de bygde sakte, men sikkert opp et godt navn. Senere ble det spillejobber i Hønefoss på Alfred, i Oslo og på Tømmerstokkfestivalen på Hamar. I 1996 spilte de på Kloppstock-festivalen på Viubråtan sammen med blant andre Kåre and The Cavemen og DumDum Boys. PSI hadde nå opparbeidet seg en egen fanskare som fulgte med rundt på konserter.

Til tross for suksessen, ønsket bassist Lars Jensen å jobbe med litt andre ting enn det Painted Sick Illusion sto for. Arvtakeren ble Geir Hansegaard fra Roa på Lunner. Med erfaring fra ulike metallband på Roa, bred beinføring og vilter bassføring, skled han fint inn i bandet. Jensen fortsatte sin musikerkarriere i andre band.

PSI jobbet hardt videre, og nye låter kom på løpende bånd. Stensvoll, som var den mest kreative tekstskriveren og med mange riff på lager, kom ofte med gode utkast til låter. Disse ble i fellesskap bearbeidet til bra låter.

For å dra nytte av et større rockefellesskap, flyttet bandet øvingslokalene sine til Hadeland Rockeklubbs lokaler på Huset på Kalvsjø. Dette var et nedlagt forsamlingshus som hadde sett sine beste dager, så kvaliteten på lokalene sank noe fra Kløverheimen, men Huset hadde en enestående rockesjel, og her traff bandet mange likesinnede.

Tiden var nok en gang inne til å få tapet nye låter, og denne gang få gitt ut bandets debutplate, som fikk navnet Shades. Samarbeidet med Børge Finnstad på demoen var så positivt at Topproom Lydstudio var selvsagt som innspillingssted også denne gang. Bandet hadde nå blitt bedre samspilt, låtene var bedre og utstyret i lydstudioet enda bedre.

Designet på coveret var en viktig del som skulle selge plata, og Håkon Kalvsjøhagen tok bandet med på en heldags fotosession hvor bandet poserte i alle mulige vinkler og på alle mulige steder. Resultatet ble en stor forbedring fra demoen fra 1995. Som designer av coveret var Rune Nordhagen en selvskreven kandidat, og han satte sammen en coverbok med bilder, tekster og et solid design. Produktet ble den første gjennomførte cd fra et jevnakerband, og ble en milepæl i rockemiljøet på Jevnaker. Dette har gjort utgivelsen til et ettertraktet samleobjekt.

Hadeland Rockeklubb ga i 2003 ut Rockens Historie på Hadeland 1979-2003. Her er Painted Sick Illusion representert med låten 'Dry Through' fra Shades.

PSI fortsatte etter utgivelsen med flere konserter og mer øving. Cd-en ble sendt land og strand rundt. Dessverre var ikke distribusjons- eller management-nettverket til stede på Hadeland på denne tiden, og veien frem ble lang og tung for mange band. Painted Sick Illusion fikk merke at det var tungt å nå igjennom: selv om de fikk omtaler i rockemagasiner, ble spilt på lokalradioer og hadde konserter, fikk de ikke napp.

Bandet ga imidlertid ikke opp, og øvde videre. Men all øvingen kombinert med at gjennombruddet lot vente på seg, gjorde at samholdet i bandet begynte å svekkes. Nye låter ble allikevel produsert, og PSI gikk i studio en tredje gang.

Men sprekkene i bandet ble tydeligere og tydeligere. Studiojobbingen var godt i gang, og bandet hadde lagt inn bass, trommer og rytmegitar, da bobla sprakk. Painted Sick Illusion var historie. Tilbake lå et halvferdig tredjealbum som aldri fikk se dagens lys. Hvor disse opptakene ble av, er et stort mysterium.

Painted Sick Illusion skulle aldri komme sammen igjen, en rockeepoke i Jevnaker var over. Men bandmedlemmene var ikke ferdige som rockere. Stensvoll, Olstad og Hansegaard fortsatte og fikk med seg ny trommis og vokalist, og dannet bandet Rooster.

Rooster varte i noen år før det igjen ble nye bandmedlemmer og nytt navn: ZadEye.

Bobby tok over vokalistjobben i Barske Karer og gjorde noen konserter med dem.

Arve Aaslie satt på Vestre Gran og klødde i fingrene etter spille trommer. Gamle bandmedlemmer holdt kontakten, og etter hvert ble bandet Bloodstain dannet.

Painted Sick Illusion forsvant inn i evigheten. Historiene om bandet ligger der i minnene, og mang en hardcorefan har ønsket seg en reunion. Bandet er historie, det forsvant da det var på vei inn i noe som kunne blitt mer enn det ble. De er ikke de første, og sikkert ikke de siste, som får en slik skjebne.

Medlemmer

Arve Aasli Trommer
Bård Brørby Vokal
Geir Hansegaard Bass (1996 - 1998)
Lars Jensen Bass (1993 - 1996)
Terje Stensvoll Gitar
Torkel Olstad Gitar

Utgivelser (album)

Painted Sick Illusion
Shades
1996

Medvirker på

Diverse artister
Rockens historie på Hadeland 1979 - 2003
2003
Diverse artister
Appsolutt Kloppstock
1994