Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Pagan's Mind

Dannet: 2000
Også kjent som: Silverspoon
Fra: Skien

Power metal-band fra Skien, startet sommeren 2000. Før den tid hadde de samme medlemmene opptrådt noen år under navnet Silverspoon, og de ga ut et selvfinansiert album i 1999. Silverspoon var på mange måter et coverband, men gutta ville satse på eget materiale og fant navneskifte nødvendig. Et par justeringer i besetningen ble også gjennomført, og de som sto bak bandet var Nils K. Rue (vokal), Thorstein E. Aaby (gitar), Jørn Viggo Lofstad (gitar), Steinar Krokmo (bass) og Stian Kristoffersen.. Les mer..

Power metal-band fra Skien, startet sommeren 2000. Før den tid hadde de samme medlemmene opptrådt noen år under navnet Silverspoon, og de ga ut et selvfinansiert album i 1999.

Silverspoon var på mange måter et coverband, men gutta ville satse på eget materiale og fant navneskifte nødvendig. Et par justeringer i besetningen ble også gjennomført, og de som sto bak bandet var Nils K. Rue (vokal), Thorstein E. Aaby (gitar), Jørn Viggo Lofstad (gitar), Steinar Krokmo (bass) og Stian Kristoffersen (trommer).

Etter innspillingen av debutalbumet ble Ronny Tegner hentet inn som permanent keyboardist.

Etter en svært god debut ble bandet snappet opp av det tyske selskapet LMP og ting begynte for alvor å ta av. Bandet ble invitert på festivaler over hele Europa og var også på scenen under den anerkjente Prog Power-festivalen i Florida, USA, høsten 2003.

Pagan’s Mind er et av Norges fremste progressive power metal-band. Sommeren 2003 måtte gitarist Aaby forlate bandet på grunn av sykdom. Han har ikke blitt erstattet.

Medlemmer

Espen Mjøen Backing vokal
Jørn Viggo Lofstad Gitar
Nils K. Rue Vokal
Ronny Tegner Keyboards
Steinar Krokmo Bass
Stian Kristoffersen Trommer
Thorstein Aaby Gitar ( - 2003)