Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Øyvind Lyslo

Født: 23. september 1960
Fra: Sandane

Øyvind Lyslo er en norsk gitarist, arrangør, komponist og musikkprodusent fra Sandane i Nordfjord. Han studerte klassisk gitar ved Grieg-akademiet i Bergen, Norges Musikkhøgskole i Oslo og Frankfurt am Main (Hochschule für Musik und Darstellende Kunst) i Tyskland. Øyvind Lyslo har spilt konserter i Venezuela, Tyskland, Øst-Timor, Japan, England, Skottland, Polen, Nederland, Island, Sverige og Norge, både som solist og i duoer, trioer og andre kammerensembler. Lyslo står bak mange innspillinger, både som utøver, arrangør og komponist, og cd-en Syngande strenger.. Les mer..

Øyvind Lyslo er en norsk gitarist, arrangør, komponist og musikkprodusent fra Sandane i Nordfjord. Han studerte klassisk gitar ved Grieg-akademiet i Bergen, Norges Musikkhøgskole i Oslo og Frankfurt am Main (Hochschule für Musik und Darstellende Kunst) i Tyskland. Øyvind Lyslo har spilt konserter i Venezuela, Tyskland, Øst-Timor, Japan, England, Skottland, Polen, Nederland, Island, Sverige og Norge, både som solist og i duoer, trioer og andre kammerensembler.

Lyslo står bak mange innspillinger, både som utøver, arrangør og komponist, og cd-en Syngande strenger med hardingfelespilleren Arne M. Sølvberg fikk både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. For denne ble de også nominert til Spellemannsprisen. Lyslo har flere oppdrag for radio og TV, og har også komponert musikk for brassband og kor. Han har også laget læremateriale for gitar, utgitt i Tyskland.

Øyvind Lyslo er en allsidig musiker som behersker både kontemporærmusikk, klassisk, folk, pop og latin-amerikansk musikk. Han opptrer jevnlig med noen av de beste sangere og instrumentalister i Norge, både innen tradisjonell musikk og samtidsmusikk, og i danse- og teateroppsetninger. Han er også medlem i Den Norske Gitartrio.