Gjør endringer

Øystein Wingaard Wolf

Født: 17. april 1958
Fra: Oslo

Forfatter og musiker, f. 17.4.1958 i Oslo. Han debuterte som forfatter i 1981 med Morderleken, og har gitt ut nærmere tredve bøker, både romaner, noveller og diktsamlinger, og han har gjendiktet jiddiske sanger. Han vil nok også bli husket som mannen som ga Madrugada navn, han er en venn av gutta i bandet. Han har også utgitt flere notesamlinger med egne komposisjoner, «Glød» (1984), «Slangedans» (1986), «Jeg er» (1987) og «Kaptein Langneses sanger» (1999). Han har ingen spesiell musikalsk utdannelse,.. Les mer..

Forfatter og musiker, f. 17.4.1958 i Oslo. Han debuterte som forfatter i 1981 med Morderleken, og har gitt ut nærmere tredve bøker, både romaner, noveller og diktsamlinger, og han har gjendiktet jiddiske sanger. Han vil nok også bli husket som mannen som ga Madrugada navn, han er en venn av gutta i bandet. Han har også utgitt flere notesamlinger med egne komposisjoner, «Glød» (1984), «Slangedans» (1986), «Jeg er» (1987) og «Kaptein Langneses sanger» (1999).

Han har ingen spesiell musikalsk utdannelse, men er påvirket av bl.a. Jaques Brel, Randy Newman, Mordelhaj Gebirtig og Tom Paxton. Han hadde sin musikalske debut på Bøler Viseklubb i 1977. I begynnelsen av sin karriere arbeidet han mye sammen med gitaristen og sangeren Eivind Gran. Senere har han arbeidet sammen med pianisten Solfrid Molland og gitaristen Terje Hansen. Han platedebuterte med Møt meg på halvveien i 1998. På tittellåten her synger han duett med Velvet Bellys Anne Marie Almedal. På hans andre utgivelse er tekstene på engelsk, «Jupiter» herfra fikk mye radiospilling og er en duett med Steinar Albrigtsen.

Det har blitt en del turneer i utlandet, bl.a. i USA, Canada, og de største byene i Europa. Andre norske artister har gjort sine versjoner av sangene hans, bl.a. Jan Ingvar Toft (Vamp), Lynni Treekrem, Solfrid Molland og Beate Myhrvold.

Wolf er aktiv i miljøet rundt Volapük, et kunst- og kultursenter på Frogner i Oslo, og han gir også skrivekurs.

Medvirker på

Solfrid Molland
Katedral for tapte drømmer komponist;tekstforfatter
2011