Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Oslo Gospel Choir

Dannet: 1988
Fra: Oslo

Blandet kor dannet i Oslo i 1988 av Tore Aas. Koret konsertdebuterte 4. november samme år og fikk sitt nasjonale gjennombrudd etter en opptreden i TV-programmet LørDan. Debutplaten Live kom året etter med Sissel Kyrkjebø som solist. Koret har siden dette befestet sin popularitet og har gitt ut en rekke plater som til sammen har solgt mer enn en million eksemplarer og ligget på VG-lista for album i til sammen 63 uker! Artister som Grethe Svensen startet.. Les mer..

Blandet kor dannet i Oslo i 1988 av Tore Aas. Koret konsertdebuterte 4. november samme år og fikk sitt nasjonale gjennombrudd etter en opptreden i TV-programmet LørDan.

Debutplaten Live kom året etter med Sissel Kyrkjebø som solist. Koret har siden dette befestet sin popularitet og har gitt ut en rekke plater som til sammen har solgt mer enn en million eksemplarer og ligget på VG-lista for album i til sammen 63 uker! Artister som Grethe Svensen startet sin solokarriere her, og de benytter seg ofte av kjente solister som Tommy Körberg, Andrea Crouch og Sigvart Dagsland.

Tore Aas har vært korets dirigent og arrangør hele veien, og de mange noteheftene med korets arrangementer er populære. Han har også komponert deler av korets repertoar. Koret regnes som et av de beste innen moderne gospel, også internasjonalt, ikke minst innen gospelmiljøene i USA. Platene deres distribueres over hele Europa og i USA.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.