Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Oslo Fluid

Dannet: 1994
Fra: Oslo

Hiphopband fra Oslo, dannet i 1994, etter at Tåsen-gutta Morten Joacim «Mojo» Vatn (tangenter), Aslak Rakli «Alis» Hartberg (bass) og Gaute «Coach» Rimehaug (trommer) ved en tilfeldighet kom i kontakt med den norsk-engelske rapperen Christian «Level One» Welsh. Gruppen var blant annet inspirert av jazzrap-prosjekter som Gurus Jazzmatazz og The Roots, og var sammen med Ellers Det og Cheezy Snack blant de aller første hiphop-bandene i Norge med tradisjonell instrumentering. Etter flere konserter.. Les mer..

Hiphopband fra Oslo, dannet i 1994, etter at Tåsen-gutta Morten Joacim «Mojo» Vatn (tangenter), Aslak Rakli «Alis» Hartberg (bass) og Gaute «Coach» Rimehaug (trommer) ved en tilfeldighet kom i kontakt med den norsk-engelske rapperen Christian «Level One» Welsh.

Gruppen var blant annet inspirert av jazzrap-prosjekter som Gurus Jazzmatazz og The Roots, og var sammen med Ellers Det og Cheezy Snack blant de aller første hiphop-bandene i Norge med tradisjonell instrumentering. Etter flere konserter fikk Oslo Fluid kontrakt med [+_c_records C+C Records], og debuterte med singelen «Na Na Na» og det påfølgende albumet Dynamite i 1997. Gruppen ble innblandet i en krangel mellom C+C Records på den ene siden og Tommy Tee og Warlocks på den andre, og denne feiden preget mye av 1997 og 1998.

I 1999 ble rapperen Salvador fra Darkside Of The Force assosiert medlem i gruppen, og han deltok på Intermission EP og albumet Cycles of Life. Det ble utgitt på selskapet City Connections, som Oslo Fluid dannet i samarbeid med Klovner i Kamp i 1999.

På singelen Feel What I Feel slapp Oslo Fluid til en ung kvinnelig rapper ved navn Sam (senere Samsaya). Samtidig opplevde Alis stor suksess som rapper i Klovner i Kamp, og i 2000 takket han for seg i Oslo Fluid. Coach sluttet også, og Oslo Fluid har aldri fått oppleve den samme kommersielle suksessen som Klovner i Kamp.

I 2004 vendte de tilbake som nimannsband med albumet 12 Fluid Ounces. Blant de nye medlemmene var den engelske rapperen Breis, DJ Goldfinger og trompetist Sjur Miljeteig. Albumet ble det siste på City Connections, som ble nedlagt noen måneder etter.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Aslak Hartberg Bass ( - 2000)
DJ Goldfinger
Gaute Rimehaug Trommer ( - 2000)
Level One
Morten Joachim Vatn Tangenter
Sjur Miljeteig Trompetist (2004 - )

Medvirker på

Diverse artister
Broom-Broom: Lørdagsbarnetimen 75 år
1999