Gjør endringer

Oslo Ess

Dannet: 2010
Fra: Oslo

Pønkrockband fra Oslo, startet som et lekent prosjekt i 2007, men først som seriøst band i 2010. Stammer fra pønkbandet Upstrokes, der Åsmund Lande og Peter Larsson spilte sammen. Assosiasjoner kan dras til Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne på sitt mest energiske og livsbejaende. Bandet ga ut debutalbumet Uleste bøker og utgåtte sko på Råtass Records i mars 2011, hvorfra 'Alt jeg trenger' og 'Gi meg noe dritt' ble de mest fremtredende sangene... Les mer..

Pønkrockband fra Oslo, startet som et lekent prosjekt i 2007, men først som seriøst band i 2010. Stammer fra pønkbandet Upstrokes, der Åsmund Lande og Peter Larsson spilte sammen. Assosiasjoner kan dras til Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne på sitt mest energiske og livsbejaende.

Bandet ga ut debutalbumet Uleste bøker og utgåtte skoRåtass Records i mars 2011, hvorfra 'Alt jeg trenger' og 'Gi meg noe dritt' ble de mest fremtredende sangene. De kom til Urørt-finalen samme år, og lå på VG-lista i 15 uker. De var også nominert til Spellemann i kategorien 'Rock', og de solgte ut Rockefeller i desember, som et solid punktum for vel 80 konserter året gjennom.

31. januar 2012 kom singelen 'Caroline', etterfulgt av deres andre album Verden på nakken, venner i ryggen i august. Dette albumet var oppe på 1. plass på VG-lista Topp 40. På platen medvirker OnklP på låten 'Fritt fram'. Låtene 'Bislett Stadion' og 'Caroline' ble også populære. I februar 2014 fulgte de opp med Alle hjerter deler seg, som igjen skaffet bandet svært gode anmeldelser.

Medlemmer

Åsmund Lande Vokal, gitar
Einar Stenseng Tangenter
Kim Akerholdt (Tidligere medlem)
Knut-Oscar Nymo Bass
Mads Golden Trommer
Peter Larsson Gitar
Steffen Skau Linnert (Tidligere medlem)
Tommy Akerholdt (Tidligere medlem)

Utgivelser (singel/EP)

Oslo Ess
Caroline
2012