Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Original Oslo Jazzband

Fra: Oslo

Orkestret Original Oslo Jazzband er et norsk danseorkester fra den akustiske perioden i norsk grammofonhistorie, og er den første orkestertilknytningen til norsk jazz, utgitt på plate. Original Oslo Jazzbands to plateinnspillinger for plateselskapet Odeon i 1925 er sjelden vare, og kun noen få eksemplarer finnes bevart. Det er første gang ordet jazz brukes på plateutgivelser med norske musikere, og innspillingene ble foretatt i Oslo på den tiden Ernst Rolf ofte var i byen med sine revyer. Ernst Rolf.. Les mer..

Orkestret Original Oslo Jazzband er et norsk danseorkester fra den akustiske perioden i norsk grammofonhistorie, og er den første orkestertilknytningen til norsk jazz, utgitt på plate.

Original Oslo Jazzbands to plateinnspillinger for plateselskapet Odeon i 1925 er sjelden vare, og kun noen få eksemplarer finnes bevart. Det er første gang ordet jazz brukes på plateutgivelser med norske musikere, og innspillingene ble foretatt i Oslo på den tiden Ernst Rolf ofte var i byen med sine revyer.

Ernst Rolf medvirket på innspillingene med sang og tale av mer parodisk karakter. Ellers medvirket Alf Peaters på piano, Hjørdis Haslum (Møller) på fiolin og Russel Jones på banjo. Sistnevnte var bosatt i Sverige, og med i Ernst Rolfs revyensemble. Innspillingene er to varianter av «Nya Bondjazzen». Den ene av de to Odeon-innspillingene er i kobling med Ernst Rolf-sangen «I Korketrekkeren», den andre er i kobling med Hotel Bristols Danseorkesters «Yes, Sir, Till Tennessee».

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.