Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Orbo & The Longshots

Dannet: 2000
Også kjent som: Orbo
Fra: Bergen

ORBO står for Ole Reinert Berg-Olsen, som er gitarist , vokalist og låtskriver i ORBO & The Longshots. Bandet startet i 2000, og har de siste årene gitt ut en lang rekke plater. ”Seven” ble spilt inn i Nashville i 2005, og hadde Claudia Scott som co-produsent. Det kom som et soloalbum under ORBO-navnet, mens de senere utgivelsene alle er med The Longshots. Bergensbandet har hele veien spilt rock’n’roll med klare americana- og country-elementer, og klarte samtidig å.. Les mer..

ORBO står for Ole Reinert Berg-Olsen, som er gitarist , vokalist og låtskriver i ORBO & The Longshots. Bandet startet i 2000, og har de siste årene gitt ut en lang rekke plater. ”Seven” ble spilt inn i Nashville i 2005, og hadde Claudia Scott som co-produsent. Det kom som et soloalbum under ORBO-navnet, mens de senere utgivelsene alle er med The Longshots.

Bergensbandet har hele veien spilt rock’n’roll med klare americana- og country-elementer, og klarte samtidig å få Spellemannprisen i blues-klassen for ”High Roller” i 2008. De fleste av platene deres har kommet ut på selskapet Blue Mood. I 2013 ga Ole Reinert Berg-Olsen ut sin første norskspråklige plate, som bl.a. inneholdt bidrag fra Herborg Kråkevig og Steinar Albrigtsen. Senere på året ga han også ut en single med den amerikanske artisten Jace Everett, der også Steffen Jakobsen deltok.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Ole Reinert Berg-Olsen gitarist, vokalist