Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Onkel Tuka

Fra: Halden

Onkel Tuka er et bluesgrass-band fra Halden, som startet opp i 1995. Flere av medlemmene ved oppstarten hadde vært med i Rovers. De ga ut EPen ”Egils menn” og albumet ”Geriljagress” i 1998. Bandet har hatt en del utskiftninger i besetningen, men ga ut et nytt album i 2006, ”Geriljagospel”. Sammen med ”Hotell Hellman” (2008) og ”Hvit Honning” (2011) utgjør dette en kritikerrost platetrilogi som omhandler temaene Gud, død og kjærlighet. I 2012 kom albumet ”Woodys verden”, der bandet.. Les mer..

Onkel Tuka er et bluesgrass-band fra Halden, som startet opp i 1995. Flere av medlemmene ved oppstarten hadde vært med i Rovers. De ga ut EPen ”Egils menn” og albumet ”Geriljagress” i 1998. Bandet har hatt en del utskiftninger i besetningen, men ga ut et nytt album i 2006, ”Geriljagospel”. Sammen med ”Hotell Hellman” (2008) og ”Hvit Honning” (2011) utgjør dette en kritikerrost platetrilogi som omhandler temaene Gud, død og kjærlighet.

I 2012 kom albumet ”Woodys verden”, der bandet tok for seg viser av den amerikanske protestsangeren Woody Guthrie. Her medvirket også Kåre Virud, Henning Kvitnes, Paal Flaata og flere andre. I 2013 ga Onkel Tuka ut barneplaten ”Musekongen Blues”, som var utstyrt med merkelappen: ”Dette kommer pappa til å like!” Bandet fikk Spellemannprisen i country-klassen for ”Hvit Honning”, og har gitt ut de fleste av platene sine på Norskamerikaner, som drives av Christine og Bjørn Kulseth.

Medvirker på

Diverse artister
Cowboy & Indianer Sessions Vol. 1
2007