Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Onkel Tuka

Fra: Halden

Onkel Tuka er et bluesgrass-band fra Halden, som startet opp i 1995. Flere av medlemmene ved oppstarten hadde vært med i Rovers. De ga ut EPen ”Egils menn” og albumet ”Geriljagress” i 1998. Bandet har hatt en del utskiftninger i besetningen, men ga ut et nytt album i 2006, ”Geriljagospel”. Sammen med ”Hotell Hellman” (2008) og ”Hvit Honning” (2011) utgjør dette en kritikerrost platetrilogi som omhandler temaene Gud, død og kjærlighet. I 2012 kom albumet ”Woodys verden”, der bandet.. Les mer..

Onkel Tuka er et bluesgrass-band fra Halden, som startet opp i 1995. Flere av medlemmene ved oppstarten hadde vært med i Rovers. De ga ut EPen ”Egils menn” og albumet ”Geriljagress” i 1998. Bandet har hatt en del utskiftninger i besetningen, men ga ut et nytt album i 2006, ”Geriljagospel”. Sammen med ”Hotell Hellman” (2008) og ”Hvit Honning” (2011) utgjør dette en kritikerrost platetrilogi som omhandler temaene Gud, død og kjærlighet.

I 2012 kom albumet ”Woodys verden”, der bandet tok for seg viser av den amerikanske protestsangeren Woody Guthrie. Her medvirket også Kåre Virud, Henning Kvitnes, Paal Flaata og flere andre. I 2013 ga Onkel Tuka ut barneplaten ”Musekongen Blues”, som var utstyrt med merkelappen: ”Dette kommer pappa til å like!” Bandet fikk Spellemannprisen i country-klassen for ”Hvit Honning”, og har gitt ut de fleste av platene sine på Norskamerikaner, som drives av Christine og Bjørn Kulseth.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Diverse artister
Cowboy & Indianer Sessions Vol. 1
2007