Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Ole Paus

Født: 9. februar 1947
Fra: Oslo

Vokalist, gitarist, komponist, programleder, tekst- og revyforfatter, f. 9.2.1947 i Oslo. Ole Paus er en av Norges sterkest profilerte ordkunstnere og en av de mest allsidige blant landets store visesangere. I tillegg er han en av de mest produktive. Han er ansvarlig for mer enn 20 album, et dusin revyforestillinger, nesten like mange bøker og flere TV-serier der han har intervjuet andre artister. Tekstene til Ole Paus er både virkelighetsnære og filosoferende, og ofte satiriske. Han fremfører dem med en særegen.. Les mer..

Vokalist, gitarist, komponist, programleder, tekst- og revyforfatter, f. 9.2.1947 i Oslo. Ole Paus er en av Norges sterkest profilerte ordkunstnere og en av de mest allsidige blant landets store visesangere. I tillegg er han en av de mest produktive. Han er ansvarlig for mer enn 20 album, et dusin revyforestillinger, nesten like mange bøker og flere TV-serier der han har intervjuet andre artister.

Tekstene til Ole Paus er både virkelighetsnære og filosoferende, og ofte satiriske. Han fremfører dem med en særegen sangstil, der melodiene føres frem av en hes, nærmest rusten og tidvis skjelvende og forpint stemme. Han treffer ikke alltid tonen, men det er litt av sjarmen til Ole Paus – dette at han kan få frem det vakre i en melodi selv når stemmen hans høres ut som et punktert dekk på en grusvei.

Ole Paus er en sammensatt artist, der den ene siden av ham kritiserer borgerskapet og dyrker bohemens frie liv, mens den andre siden av ham nyter friheten i en luksuriøs bil mens vinen tempereres foran peisen hjemme i villaen. Han studerte filologi og historie, og hadde vært innom en mengde forskjellige jobber før han begynte å skrive viser. Disse visene fikk Alf Cranner høre, og han ringte sporenstreks til sitt plateselskap, Nor-Disc, og forlangte i telefonen at Ole Paus skulle ha platekontrakt. Det fikk han, og i juni 1970 gikk den 23 år gamle artisten i studio.

Debutplaten Der ute – der inne ble innspilt på to dager i juni 1970, og var en samling på 18 viser om bymiljøet. Odd Løken var produsent, mens Pjokken Eide (fløyte, trombone), Bjørn Holmvik (bass) og Espen Rud (trommer) var deltakende musikere. Alf Cranner skrev en artikkel til omslagets bakside, der han ikke la skjul på sin store begeistring for den unge visesangeren. «I disse visene blir små og store bagateller gjort om til vesentligheter,» slo Cranner fast. Paus avslørte et enormt talent, der han i det ene øyeblikket viste sympati med drankere og nattmennesker, mens han i det neste slipte kniven mot samfunnets besteborgere. Der ute – der inne var platen som satte standarden for norsk visekunst på 70-tallet.

Alf Prøysen presenterte Paus for forlaget Tiden, og brukte noenlunde de samme superlativene som Cranner hadde benyttet seg av. Paus’ første bok, diktsamlingen Tekster fra en trapp, kom ut i 1971, og i 1972 kom visesamlingen Rableviser (Tiden). Dette året inngikk han også et historisk samarbeid med rockebandet Pussycats. Resultatet ble albumet Garman (1973), som regnes som en klassiker innen norsk visesang og rock. Flere av hans mest kjente sanger er på dette albumet, så som «Nå kommer jeg og tar deg», «Leieboer» og «Ingenting å være redd for». Paus beskrev selv utformingen av Garman som «musikk som når menneskehjertene som en berøring av evigheten».

Et annet og ganske annerledes samarbeid ble også innledet i 1972, da Paus slo seg sammen med lyrikeren Gunnar Bull Gundersen. Dette resulterte i forestillingen Ole Bull Show, som også ble utgitt på plate, da med den litt optimistiske undertittelen Vol 1. Det ble med denne ene showplaten. Det neste samarbeidet, derimot, skulle vise seg å bli langvarig.

Albumet Blues for Pyttsan Jespersens pårørende (1973) markerte starten på et fruktbart samarbeid med Ketil Bjørnstad, noe som i årenes løp har resultert i alt fra ambisiøse plateproduksjoner til løsslupne, nesten rabulistiske bøker. Boken Reisen til Gallia, eller Det er typisk norsk å være god (Stenersen, 1998) fra fotball-VM, er et av resultatene fra samarbeidet. Bjørnstad hadde truffet Paus første gang da han intervjuet ham for Morgenposten i 1971, og like etter dro de ut på turné sammen. De øvrige musikerne som deltok på Pyttsan Jespersen var den amerikanske gitaristen Stefan Grossmann og medlemmer av Popol Vuh. Paus har også lest inn Profeten av Kahlil Gibran med musikk av Bjørnstad (2003).

Høsten 1974 ga Paus ut sitt femte album, Zarepta, samtidig som han lanserte sin første roman, Det går en narr gjennom byen med ringlende bjeller. Bjørnstad var arrangør og medprodusent på Zarepta, og han var også komponist på to av visene. De to artistene laget deretter den doble LP-en Lise Madsen, Moses og de andre (1975). Dette albumet ble innspilt med et ensemble bestående av ledende jazzmusikere: Rune Gustafsson, Knut Riisnæs, Arild Andersen og Pål Thowsen. Blant gjestene var Radka Toneff og Sigmund Groven.

Paus hadde på dette tidspunktet også stiftet sitt eget plateselskap, Zarepta, som i sine første år ble distribuert av Arne Bendiksen på etiketten Sonet. På høstturneen i 1976 ble Paus akkompagnert av Egil Kapstad (piano), Hallvard Kausland (gitar) og Arild Andersen (bass), og konserten i Chateau Neuf 18. november 1975 ble spilt inn. Høydepunktene ble inkludert på albumet I anstendighetens navn (1976), som Paus fikk Spellemannprisen for.

I de neste to årene beskjeftiget artisten seg som syngende redaktør for sin egen lydavis; Paus-posten. Han laget tre utgaver, alle med aktuelle saker fra nyhetsbildet, fremført som satiriske og humoristiske skillingsviser. Platene markerte et veiskille i Ole Paus’ karriere; han nådde ut til et stort publikum samtidig som han skilte seg ytterligere fra resten av landets gitarspillende visekunstnere. Platene ble mottatt med både applaus og piping. Artisten befant seg plutselig i kryssild, der han fikk pepper fra alle politiske hold. Paus-posten fikk også ringvirkninger langt utover kunstens grenser: Høyesterettsadvokat Olav Hestenes hevdet en gang at han fikk redusert straffen for en av sine klienter med seks måneder, fordi vedkommende var blitt gjenstand for en nidvise av Paus! Den aktuelle visen ble for øvrig avspilt i rettssalen av Hestenes. De viktigste medarbeiderne i redaksjonen til Paus var nattredaktør George Keller (piano, fiolin), redaksjonssekretær Anne Karine Strøm (vokal) og frilans Anita Skorgan (vokal). Høydepunkter fra de tre utgavene ble samlet på LP-en Sjikaner i utvalg i 1978, og på CD-en Stopp pressen! i 1995.

Paus gjorde sin neste plateinnspilling, Kjellersanger (1979), i Bergen Lydstudio med seg selv, Terje Fjærn og Trygve Thue som produsenter. Fjærn og Thue var også blant musikerne, som ellers talte navn som Iver Kleive, Bjørn Johansen, Sveinung Hovensjø og Pål Thowsen. I denne perioden skrev Paus også materiale for Anne-Karine Strøm, til hennes album Nærhet. Ved inngangen til 80-tallet la Paus ned plateselskapet Zarepta og skrev kontrakt med EMI. Deretter var det klart for nok et berikende samarbeid for Paus, denne gang med Jonas Fjeld.

I desember 1981 gikk Ole Paus i studio med Jonas Fjeld og et dusin andre fremtredende musikere, og en måned senere var albumet Noen der oppe (1982) ferdig innspilt. Her fremsto Paus med et mer rockete uttrykk, som en norsk Randy Newman med gitarkofferten full av fengende satire. Tekstene var så saftige at Paus fant det klokest – etter anmodning fra plateselskapet EMI – å klistre en merkelapp på omslaget, med advarselen «Inneholder ord som ikke egner seg for barn». Men om ikke ordene passet for sarte sjeler, var materialet noe av det sterkeste artisten hadde servert. Blant de nye favorittene var «Åh, Sonja», «Selv sopere har et hjørne i himmelen» og «Alt var mye bedre under krigen».

Et nytt samarbeid med Ketil Bjørnstad avstedkom albumet Bjørnstad/Paus/Hamsun (1982), der Paus sang tekster fra diktsamlingen Det vilde kor av Knut Hamsun, tonesatt av Bjørnstad. Blant musikerne var Jon Eberson (Jon Eberson Group), Nils Petter Nyrén, Sveinung Hovensjø og Pål Thowsen. Hakk i hæl med innspillingen av dette albumet, dro Paus til Danmark sammen med Jonas Fjeld Band for å lage sin neste plate i september 1982. En særdeles fuktig båttur skal ha gitt navn til platen – Svarte ringer – og blant innholdet var «Nerven i min sang» (senere innspilt av Jonas Fjeld), hyllesten «Bergen, Bergen» og den absurde allsangen «Glade gutter står i kor». Platen var tilegnet Agnar Mykle.

«En million japanere kan ikke ta feil!» lød reklameplakatene for Grensevakt, utgitt i 1984. Også dette albumet var innspilt i Danmark, med blant andre Jonas Fjeld og Anders Bru (Stavangerensemblet), og med Bjørn Kruse og Paolo Vinaccia som medprodusenter. Samme år ga han ut romanen Endelig alene, som av enkelte journalister ble betegnet som Norgeshistoriens lengste injurie. Nok et album med Fjeld & co, Muggen Manna i 1986, avstedkom blant annet den treffende kaksesatiren «Mæsjen og påsjen».

En reise til Chile ga ham inspirasjon til platen Stjerner i rennesteinen i 1988, og etter det rettet Ole Paus sitt virke mot revyer en stund. Over en femårsperiode laget han flere sukessrevyer i Oslo og Bergen. Spesielt populær var The Sound Of Newsweek, sommerrevyen 1989 i Bergen, der Paus harselerte med alt og alle i byen mellom de sju fjell. Her skapte han figuren «Evy’en» i samarbeid med skuespiller Frode Rasmussen. «Evy’en» fikk sin egen signaturlåt i form av «Lumumba», som ble inkludert på albumet Biggles' testamente i 1992. Sven Ohrvik og Svein Dag Hauge var de mest fremtredende musikerne på en plate som også inneholdt «Ikke gjør som mora di sier».

90-tallet brakte med seg en av de store overraskelsene i Ole Paus’ karriere: Han fremsto som en inderlig salmetolker. Og dette var mannen som 15 år i forveien hadde sjokkert presteskapet i Norge med visen «Satan lever»! Erik Hillestad i Kirkelig Kulturverksted hadde ideen til albumet Salmer på veien hjem (1991), og han inviterte Paus, Mari Boine og Kari Bremnes til å synge vakre salmer. Resultatet var mildt sagt oppsiktsvekkende. I Ole Paus’ rustne strupe ble «Nærmere deg min Gud» noe mer enn en salme, det ble en bønn fra en naken og ærlig sjel hvis følelser lå og fløt i rennesteinen. Paus ga salmen nytt liv og ny mening, samtidig som hans «styggvakre» fremførelse var en invitasjon til ikke-troende om å ta del i tanken om et bedre liv etter dette.

Karrieren så langt ble i 1994 oppsummert i platesamlingen Jeg kaller det vakker musikk og den ledsagende viseboka Hjemmevant utenfor. Førsteutgaven av det doble albumet inneholdt en tredje CD, der noen sjeldenheter var inkludert, så som Paus’ hyllest til buekorpsene i Bergen, «Rævedilter». Boka hadde tekster og noter til nesten 140 viser, pluss en absurd artikkel der Paus i svært billedlige former fortalte om sin tidlige karriere.

Andre halvdel av 90-tallet bar preg av vennskapet og samarbeidet med Jonas Fjeld. Paus hadde levert tekstene til Fjelds første norske album, Svært nok for meg i 1989, der blant annet «Engler i sneen» var med, og til oppfølgeren Texas Jensen i 1992. Nå gikk Paus og Fjeld i studio som likeverdige, og kom ut igjen som duoen To rustne herrer. Det ble vellykkete plateutgivelser i 1996 (To Rustne Herrer), i 1998 (Damebesøk) og i 2003 (Tolv rustne strenger). Innimellom rakk også Paus å levere tekster til Fjelds album Tidevann (2002), samt lage to nye plater på egen hånd.

Det begynner å bli et liv – det begynner å ligne en bønn (1998) var et samarbeid med Oslo Kammerkor, der Paus sang seks egne sanger som var krysset med seks salmer av Hans Adolph Brorson. Det var 300 år mellom Paus og Brorson, de var barn av hver sin tid, men gjennom sangene var de likevel beslektet. Erik Hillestad var produsent og Sven Ohrvik orkesterleder for en innspilling som ble foretatt i Ris kirke.

Neste album, Den velsignede, ble innspilt i Havana i mars 2000 med kubanske musikere, og i Oppstandelseskirken i Moskva måneden etter med det russiske koret Voskresenije. Erik Hillestad og Sven Ohrvik var nok en gang viktige medarbeidere, som henholdsvis produsent og arrangør. Albumet inneholdt sanger som hyllet livet, kjærligheten og vennskapet som strekker seg over alle grenser og bryter alle stengsler. Paus var om mulig enda mer selvransakende enn før, spesielt i sangen «Livet og jeg». Innspillingen En bøtte med lys kom i 2004.

I tillegg til de nevnte gjøremål, har Ole Paus også levert innspillinger til diverse plater og kassetter. Blant dem var Dagbladets kassett Alltid foran 2 fra 1980, EU-platen Fra nei til ja i 1994, og den lokale utgivelsen Hilsen fra Bergen. Han skrev norsk tekst til den amerikanske rockelåten «Hey Joe» og sang den inn som «Hey Jo» på Ole Staveteigs album Jimi Hendrix på norsk i 2003. Paus har også laget en ungdomsrevy mot rasisme, lagt opp for presentasjon i samtlige av landets skoler.

Sangen 'Mitt lille land' fikk fornyet aktualitet etter terrorangrepene på Utøya og regjeringskvartalet i 2011, og ble bl.a. fremført i forskjellige minnesmarkeringer av Maria Mena, Maria Solheim og Susanne Sundfør. Vinteren/våren 2013 deltok han i TV2s serie Hver gang vi møtes. Han forkynte også at det triple albumet Avslutningen, som var delt opp i kapitlene 'Oppgjøret', 'Omfavnelsen' og 'Avslutningen', ville bli hans siste som plateartist. Under Spellemannprisen for 2013 ble han da også hedret som Årets Artist.

Ole Paus har opplevd og overkommet det meste, fra konkurser og konflikter med ukepressen til suksesser som nesten har levd opp til navnet på hans eget plateselskap på 70-tallet – Zarepta, den uuttømmelige krukke. Paus har ikke alltid gått seirende ut, men han har alltid gått oppreist mot nye utfordringer. I 2015 ble han innlemmet i Rockheim Hall Of Fame.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Garman vokalist, akk.gitar, munnspill, plystring
Geilokameratene Utøver, tekstforfatter
Henriksens Combo
Paus & Fjeld
To Rustne Herrer Vokal, gitar

Utgivelser (album)

Ole Paus
Sanger fra gutterommet
2016
Ketil Bjørnstad, Ole Paus
Frolandia - 17 sanger
2015
Ole Paus
Avslutningen
2013
Ole Paus
Paus synger Paus
2009
Ole Paus
Den store norske sangboka
2007
Ole Paus
Hellige natt - Jul i Skippergata
2006
Ole Paus
Sanger fra et hvitmalt gjerde i sjelen
2005
Ole Paus
En bøtte med lys
2004
Ole Paus
Profeten: Kahlil Gibran
2003
Jonas Fjeld, Ole Paus
Tolv rustne strenger
2003
Ketil Bjørnstad, Ole Paus
Kildens bredd
2002
Ole Paus
Den velsignede
2000
Ole Paus
Det begynner å bli et liv: det begynner å ligne en bønn
1998
Ole Paus
Pausposten extra!
1996
Ole Paus
Hva hjertet ser
1995
Ole Paus
Stopp pressen! Samlealbum
1995
Ole Paus
Jeg kaller det vakker musikk : hjemmevant utenfor - ca. 40 beste Samlealbum
1994
Ole Paus
Biggles' testamente
1992
Kari Bremnes, Mari Boine, Ole Paus
Salmer på veien hjem
1991
Ole Paus
The Sound Of Newsweek
1989
Ole Paus
Stjerner i rennesteinen
1989
Ole Paus
Muggen Manna
1986
Ole Paus
Grensevakt (2011-remaster)
1984
Ole Paus
Seks sider av Ole Paus Samlealbum
1982
Ole Paus
Svarte ringer
1982
Ole Paus
Noen der oppe (2011-remaster)
1982
Ketil Bjørnstad, Knut Hamsun, Ole Paus
Bjørnstad/Paus/Hamsun
1982
Anne-Karine Strøm, Kari Simonsen, Ole Paus, Rolv Wesenlund
Solstreif
1979
Ole Paus
Kjellersanger
1979
Ole Paus
Sjikaner i utvalg (eller Paus-Postens beste) Samlealbum
1978
Ole Paus
Siste Paus-Posten
1978
Ole Paus
Nye Paus-Posten
1977
Ole Paus
Paus-Posten
1977
Ole Paus
I Anstendighetens Navn
1976
Ketil Bjørnstad, Ole Paus
Lise Madsen, Moses og de andre
1975
Ole Paus
Ekte Paus Samlealbum
1975
Ole Paus
Zarepta
1974
Gunnar Bull Gundersen, Ole Paus
Ole Bull Show, Vol 1
1973
Ole Paus
Blues for Pyttsan Jespersens pårørende
1973
Ole Paus
Garman
1972
Ole Paus
Der ute der inne
1970

Medvirker på

Wenche Myhre
Da Jeg Var Ung - De Fineste Låtene
2017
Diverse artister
Ei Vise Er Så Mangt
2017
To Rustne Herrer
Hvis Helsa Holder - The Album
2016
Jonas Fjeld
Hustrig
2015
Diverse artister
Hver gang vi møtes - sesong 2
2013
Wenche Myhre
66
2013
Jonas Fjeld
De Beste - 60 År I Livet, 40 År På Veien
2012
Hilde Heltberg
Elske det umulige tekstforfatter
2012
Jonas Fjeld
De Beste - 60 År I Livet, 40 År På Veien
2012
Live | Lien
Låvesalg komponist;tekstforfatter
2011
Diverse artister
Mitt lille land
2011
Maria Mena
Mitt lille land komponist;tekstforfatter
2011
Jonas Fjeld
Hjemmeseier komponist;tekstforfatter
2011
Mamas Garden
Desember oversetter
2011
Diverse artister
Våre Vakreste Duetter
2010
Frøydis Grorud, Torun Eriksen
Sanger om glede og fred oversetter
2010
Dugnad For Haiti
Den stilleste timen komponist;tekstforfatter
2010
Arne Brændeland, The Axis Of Love
Nattsanger for en hjemløs tekstforfatter
2010
Felix Johansen
Pianokrakk tekstforfatter
2009
Odd Nordstoga, Sissel Kyrkjebø
Strålande jul oversetter
2009
Chatham County Line, Jonas Fjeld
Brother of Song tekstforfatter
2009
Hilde Heltberg
Elske fritt tekstforfatter
2009
Garness
Barnet i krybben oversetter
2009
Åge Aleksandersen
Åge II
2009
Anita Skorgan
Hele veien - 47 utvalgte sanger komponist;tekstforfatter
2009
Ole Edvard Antonsen
Desemberstemninger vokalist
2009
Wenche Myhre
Wenche Myhre in Concert
2008
Kjell Inge Torgersen
Gnist utøver
2008
Jonas Fjeld
Amerikabesøk tekstforfatter
2007
August Strindberg
Frøken Julie komponist
2007
CC Cowboys
På Svalbard uten strøm komponist;tekstforfatter
2007
Knut Hassel, Tor Coward
Mil etter mil - Rocka norske hits tekstforfatter
2007
Leieboerne
Følg oss hjem, Ole Paus
2007
Sissel Kyrkjebø
Sissel : De beste 1986-2006 tekstforfatter
2006
Jonas Fjeld
Vinterbarn tekstforfatter
2006
Pitsj
Pitsj komponist;tekstforfatter
2006
Synnøve Aanensen
Jul i en stall oversetter
2006
Jonas Fjeld
Mårrakvist tekstforfatter
2006
Bye & Rønning Show
Luringer komponist
2005
Oslo Gospel Choir
Lys I Mørket tekstforfatter
2005
Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 9 Dans Til Musikken
2005
Wenche Myhre
50 Beste Gjennom 50 år oversetter
2004
Diverse artister
Norsk Rocks Historie - Vol. 5 (Fra Viserock Til Rock På Norsk 1969-1977)
2004
Ole Staveteig
Plays Jimi Hendrix oversetter;utøver
2003
Lynni Treekrem
'I manesjen' 1990-2003 tekstforfatter
2003
Oslo Gospel Choir, Prinsesse Märtha Louise, Sigvart Dagsland
Det skjedde i de dager oversetter
2002
Jonas Fjeld
Tidevann tekstforfatter
2001
Sissel Kyrkjebø
In Symphony tekstforfatter
2001
Svein Aage Nordheim
Det Æ'Kke Køntri Alt som Lukter Hest tekstforfatter
2001
Danko Fjeld Andersen
One More Shot tekstforfatter
2001
Jonas Fjeld
Hendene synger det hjertene ser tekstforfatter
2001
Wenche Myhre
Du og jeg og vi to! tekstforfatter
2001
Trond Granlund
På Vei til Rock 'n Roll komponist;tekstforfatter
2001
Jonas Fjeld
Sigve tekstforfatter
2001
Anita Skorgan
Gull komponist;tekstforfatter
2001
Lars Lillo-Stenberg
Oslo komponist;tekstforfatter
2000
Diverse artister
Tande-P - Mine favoritter tekstforfatter
2000
Vamp
En Annen Sol
2000
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1981 - 1983
1999
Diverse Artister
Kirkelig Kulturverksted 25 år - Varige Spor utøver
1999
Jonas Fjeld
Jonas Fjelds Beste tekstforfatter
1999
Jonas Fjeld
Voice on the Water tekstforfatter
1999
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1970 - 1973
1999
Blodsbrødre
Syng og vær glad! - norske rockehits oversetter
1999
CC Cowboys
Ekko komponist;tekstforfatter
1998
To Rustne Herrer
Hester er ålreite dyr komponist;tekstforfatter
1998
Vamp
Flua på veggen komponist;tekstforfatter
1998
To Rustne Herrer
Damebesøk
1998
To Rustne Herrer
Evigheten tekstforfatter
1998
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1986 - 1989
1998
Wenche Myhre
Wenches beste 1960 - 1997 tekstforfatter
1997
Store Gutter
Paus uten pause komponist;tekstforfatter
1997
Paus & Fjeld, To Rustne Herrer
Jeg og Thorbjørn tekstforfatter
1997
Store Gutter
Det er noe ved meg komponist;tekstforfatter
1997
To Rustne Herrer
To rustne herrer
1996
Diverse artister
Sensurert: 15 sensurerte låter 1966-96 komponist;tekstforfatter;utøver
1996
CC Cowboys
Himmeltitter
1996
Paus & Fjeld, To Rustne Herrer
Tordensky komponist;tekstforfatter
1996
Silje Nergaard
Brevet tekstforfatter
1995
Barbara Jahn, Kari Slaatsveen
Irma 1000 - ikke akkurat hudfargede knestrømper komponist;tekstforfatter;utøver
1995
Jonas Fjeld
Till the Rivers All Run Dry komponist;tekstforfatter
1995
Jonas Fjeld
Nerven I min Sang
1994
Sissel Kyrkjebø
Innerst i sjelen tekstforfatter
1994
Jonas Fjeld
Sett bagen fra deg (Live) tekstforfatter
1994
Wesensteen
Rolv Wesenlund + Harald Heide Steen jr. = Wesensteen utøver
1994
Sissel Kyrkjebø
Innerst I Sjelen tekstforfatter
1994
Jonas Fjeld
Texas Jensen
1993
Åge Aleksandersen
Din dag
1993
Jonas Fjeld
Sett bagen fra deg tekstforfatter
1993
Jannicke Irwin Abrahamsen
Jannicke 3 - ring ring oversetter
1992
Gro Anita Schønn
En enkel sang om frihet oversetter
1992
Sandvikens Ungdomskorps
Hilsen fra Bergen komponist;tekstforfatter;utøver
1991
Danko Fjeld Andersen
Danko Fjeld Andersen tekstforfatter
1991
Karoline Krüger
En gang i alles liv oversetter
1991
Jonas Fjeld
Svært nok for meg tekstforfatter
1989
Jonas Fjeld
Engler I Sneen
1989
Jonas Fjeld, Knut Reiersrud, Lynni Treekrem
Engler i sneen
1989
Diverse Artister
Norske utslipp
1988
Hilde Heltberg, Jonas Fjeld
Skrift på frossen jord komponist;tekstforfatter
1985
Wenche Myhre
Wenche on tour '83
1983
Wenche Myhre
Vi lever oversetter
1983
Ketil Bjørnstad
Mine dager i Paris
1983
Anne-Karine Strøm
Casablancas døtre
1982
Diverse artister
Jeg tror folk er blitt spenna gærne oversetter;komponist;tekstforfatter;produsent;utøver
1980
Geilokameratene
Det er ingen skam å snu - En sports- og friluftsplate av Geilokameratene
1980
Diverse artister
Dagbladets Sommerkassett Alltid Foran
1979
Diverse artister
Norske Viser I 70-Åra
1979
Anne-Karine Strøm
Album komponist;tekstforfatter
1978
Ketil Bjørnstad
Leve Patagonia!
1978
Diverse artister
16 Norske Visefavoritter
1977
Tom Bråthen
Tom Bråthen
1977
Richard O'Brien
Rocky Horror Show: norsk versjon
1977
Åse Kleveland
Midt på natta
1976
Øystein Sunde
På Sangens Vinger tekstforfatter
1976
Diverse artister
Vise og lyrikkfestivalen Haugesund 1972
1972
Hege Tunaal
Olje, brød og vin
1972
Diverse artister
Vise og lyrikkfestivalen Haugesund 1971
1971