Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Ole Henrik Giørtz

Født: 10. januar 1955
Fra: Bærum / Oslo

Jazzpianist, arrangør og bandleder, kjent fra en rekke innspillinger, og bror til jazzvokalist Anne Marie Giørtz. Han har medvirket på flere innspillinger og turneer med gruppene Bazar, Lotus, Chipahua, Erik Wøllo kvintett, og med Anne Grete Preus. I sin søsters orkester, Ab und Zu, har han vært komponist og arrangør, og stått for bestillingsverket 'Den akustiske skygge' (Moldejazz, 1993). Han tonesatte Lars Saabye Christensens Skrapjern og silke (1998) som bestillingsverk til Moldejazz, som ga.. Les mer..

Jazzpianist, arrangør og bandleder, kjent fra en rekke innspillinger, og bror til jazzvokalist Anne Marie Giørtz.

Han har medvirket på flere innspillinger og turneer med gruppene Bazar, Lotus, Chipahua, Erik Wøllo kvintett, og med Anne Grete Preus.

I sin søsters orkester, Ab und Zu, har han vært komponist og arrangør, og stått for bestillingsverket 'Den akustiske skygge' (Moldejazz, 1993).

Han tonesatte Lars Saabye Christensens Skrapjern og silke (1998) som bestillingsverk til Moldejazz, som ga nominiasjon til Edvard-prisen i 1999.

Til Sandvika Storbandfestival skrev han 'Rhymes at Midnight' (2004), fremført med Ab und Zu og Prime Time Orchestra.

Giørtz medvirket i orkesteret til brasiliansk-norske Claudio Latini, også som arrangør/produsent, som førte til utgivelsene Sol e Cachaça (1988) og Cor de Dendê (1990).

Han skrev også Noter og andre nøtter – en brukerveiledning i pop- og jazzharmonikk (2006).

Medlem i

Ab und Zu Piano
Anne-Marie Giørtz Band Piano
Bazar Vokal, trommer, orgel, akustisk gitar, piano
Chipahua Tangenter
Lotus piano/oljefat
Mulens Portland Combo