Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Olav Wernersen

Trekkspiller og bassist, f. 08.06.1936 i Fredrikstad. Allerede i 12-årsalderen var det klart at Wernersen var et stort musikalsk talent. Den grunnleggende trekkspillundervisningen fikk han av Sarpsborgtrekkspilleren Thure Forsberg, som Wernersen fremhever som en svært dyktig pedagog. Som vinner av lokale trekkspillkonkurranser ble det radioopptreden i 14-årsalderen, og turnévirksomhet. I 1953 var han med Jens Book-Jenssen på turné, og i årene som fulgte var han innom flere orkestre i hovedstaden, bl.a. Bristolorkesteret og Alf Søgaards orkester på restaurant.. Les mer..

Trekkspiller og bassist, f. 08.06.1936 i Fredrikstad. Allerede i 12-årsalderen var det klart at Wernersen var et stort musikalsk talent. Den grunnleggende trekkspillundervisningen fikk han av Sarpsborgtrekkspilleren Thure Forsberg, som Wernersen fremhever som en svært dyktig pedagog. Som vinner av lokale trekkspillkonkurranser ble det radioopptreden i 14-årsalderen, og turnévirksomhet. I 1953 var han med Jens Book-Jenssen på turné, og i årene som fulgte var han innom flere orkestre i hovedstaden, bl.a. Bristolorkesteret og Alf Søgaards orkester på restaurant Humlen. På Hotell Viking trakterte han både bass og trekkspill. Interessen gikk i retning av moderne rytmer og dansemusikk, og med egen kvartett ble det mange radioopptredener. Det er som trekkspillsolist han har satt sterkest spor etter seg her i landet, og allerede i 1952 vant han et nordisk mesterskap på trekkspill. Flere av grammofoninnspillingene hans fra 50-tallet (for Columbia og Odeon) er i jazzgenren. Blant dem kan nevnes kvartettinnspillingene «Whispering», «Night In Paris» (egen komposisjon), «Tea For Two» og «Lullaby Of Birdland» – alle fra 1954. Wernersen er også anerkjent som komponist, og lager ofte egne arrangementer til melodier han spiller. I 1960 flyttet han til Stockholm, og tok kontrabassundervisning hos professor Knut Gulbrandson og studerte harmonilære med Josef Brinnè. Wernersen har blitt boende i Sverige, og har først og fremst viet sitt musikalske engasjement til jazzmusikken. Det har blitt omfattende engasjement i svensk radio og TV – ofte sammen med kjente svenske jazz­musikere. Dizzy Gillespie hører også med i rekken av musikere Wernersen har spilt sammen med. I ­orkestret Scandinavan Five sang han og spilte kontrabass, og han er fremdeles aktiv som studio- og konsertmusiker. Av plateinnspillinger Wernersen har gjort i Sverige kan nevnes Folkton 75 (BASF LP), sammen med Nils Bertil Dahlander, Glada toner från Västkusten (Philips LP, 1976), Olav Wernersen (Koster LP, 1979), sammen med Göte Wilhelmson i 1982 Good Will – og Talking Jazz sammen med flere av Sveriges ledende jazzmusikere, som Nils B. Dahlander, Erik Norström og Gunnar Nilson. I 1995 kom Dags för Dragspel (Koster CD), der Wernersen er en av artistene ved siden av trekkspilllegender som Nisse Lind og Ragnar Sundqvist. I 2000 kom Lett i øret med Olav Wernersen og Per Grimstad (Norild). I 2004 ble Wernersen tildelt den prestisjetunge Albin Hagströms Minnespris, utdelt av Kungl. Musikaliska Akademin i Stockholm.
Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (album)

Olav Wernersen
Lett IØret
2000

Medvirker på

Diverse artister
Østfoldminner 1916 - 1955 komponist;utøver
2005
Klæbu Spelmannslag
Varetelling ved 20-års Jubileet 1994 komponist
1994