Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Ola Uteligger

Også kjent som: Hans Rotmo
Fra: Trondheim

Hans Rotmo-prosjekt, hvor han i rollen som Ola Uteligger iscenesatte seg selv som en hjemløs trubadur med sterke meldinger til sin samtid. Olas nærområde var Østbyen i Trondheim, Nedre Elvehavn og de gamle verftsbygningene på TMV-tomta, hvorfra han betraktet sine omgivelser med et noe skjevt humoristisk blikk. Rotmo laget også en musikalversjon av figuren og tok den med seg på turné. Blant medhjelperne på scenen var Saupstadringen Damekor og Konstablenes Maggaband. Alle tre platene med Ola Uteligger ble.. Les mer..

Hans Rotmo-prosjekt, hvor han i rollen som Ola Uteligger iscenesatte seg selv som en hjemløs trubadur med sterke meldinger til sin samtid. Olas nærområde var Østbyen i Trondheim, Nedre Elvehavn og de gamle verftsbygningene på TMV-tomta, hvorfra han betraktet sine omgivelser med et noe skjevt humoristisk blikk. Rotmo laget også en musikalversjon av figuren og tok den med seg på turné. Blant medhjelperne på scenen var Saupstadringen Damekor og Konstablenes Maggaband.

Alle tre platene med Ola Uteligger ble solide kommersielle suksesser (Sorgens Bar (1989), Herberget Sannheten (1987) og Brøllopet i Kaanan (1985) ), og Rotmo fikk noen av sine største slagere med sanger som «Fire fine lænestola» (1985), «Møringen» (1987) og «Litjkar'n» (1987). Musikkvideoen til «Fire fine lænestola», innspilt ved Elvehavna, ble først vist som en Vømmøl-sang på NRK i 1984.

Medvirker på

Hans Rotmo
Spæll Åt Mæ
2003
Diverse artister
96% Låvedans
2001
Diverse artister
Æ e trønder æ
2000
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1983 - 1985
1998