Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Ola Opheim

Født: 8. oktober 1920
Død: 4. september 2003
Fra: Vågå

Ola Opheim var en spillemann fra Gudbrandsdalen. Sammen med Oddvar Nygaard forandret han norsk folkedansmusikk radikalt på andre halvdel av 1900-tallet. Den «nye» gammeldansmusikken var mye mer dansbar og hadde fele og trekkspill i sentrum. Han spilte sammen med Nygaard på trekkspill, Finn Westbye på gitar og Håkon Nilsen på bass i Oddvar Nygaards kvartett i 21 år. Kvartetten vant Spellemannprisen 1973 i klassen folkemusikk/gammeldans som var med for første gang det året. Opheim var spesielt kjent for et drivende godt dansespill... Les mer..

Ola Opheim var en spillemann fra Gudbrandsdalen.

Sammen med Oddvar Nygaard forandret han norsk folkedansmusikk radikalt på andre halvdel av 1900-tallet. Den «nye» gammeldansmusikken var mye mer dansbar og hadde fele og trekkspill i sentrum. Han spilte sammen med Nygaard på trekkspill, Finn Westbye på gitar og Håkon Nilsen på bass i Oddvar Nygaards kvartett i 21 år. Kvartetten vant Spellemannprisen 1973 i klassen folkemusikk/gammeldans som var med for første gang det året.

Opheim var spesielt kjent for et drivende godt dansespill. Gjennom et langt spillemannsliv samla Opheim en enorm mengde leiker.

Ola Opheim var med og stiftet Vågå Spelmannslag 24. april 1952, og han ble æresmedlem i laget i 1992. Av andre utmerkelser kan nevnes Kongens fortjenstmedalje i sølv, Kulturprisen for Gudbrandsdalen samt Æresmedlemskap i Landslaget for Spelemenn.

Medvirker på

Ramstadstråndingein
Ramstadstråndingein komponist
2000