Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Øivind Johannessen

Født: 4. oktober 1950
Død: 23. september 2018
Også kjent som: Raymon + Øivind 'King Kong' Johannessen

Øivind Johannessen, født 1950, hadde sin første offentlige opptreden som sanger i Bibliotekets aula søndag 18. mars 1973. Det var en uttakning til Østfolds Blindeforbunds talentkonkurranse på Sparta Amfi i begynnelsen av april 1973. Her ble han nummer 5 av i alt 26 deltagere. Han var den som fikk best kritikk i lokalavisene for sitt rockeshow med 50-tallslåter. Øivind begynte også i denne perioden som vikar i Hoffs orkester. I mai startet Øyvind sitt eget band... Les mer..

Øivind Johannessen, født 1950, hadde sin første offentlige opptreden som sanger i Bibliotekets aula søndag 18. mars 1973. Det var en uttakning til Østfolds Blindeforbunds talentkonkurranse på Sparta Amfi i begynnelsen av april 1973. Her ble han nummer 5 av i alt 26 deltagere. Han var den som fikk best kritikk i lokalavisene for sitt rockeshow med 50-tallslåter.

Øivind begynte også i denne perioden som vikar i Hoffs orkester. I mai startet Øyvind sitt eget band. Han fikk med seg Øivin Fjeld fra Alcatraz. De to fikk med seg Kjell Aasgaard (trommer), Tore Haugsten Hansen (gitar) og Steinar Øystad (bass).

Gruppen hadde sitt første rockeshow på Benito på Gressvik 19. mai 1973. Lokalavisene skrev bare lovord om gruppen, som etter denne konserten tok navnet Wild Bunch. Øivind Johannessen og hans Wild Bunch fikk i perioden som fulgte en rekke tilbud om å holde rockeshow. Gruppen ble etter hvert et veldig populært band og jobbet nå også mye utenfor distriktet. 26. juni stilte de opp som headliner på frikonserten.

Øivind ble på denne tiden tilknytttet Elvis-fanklubben Flaming Star i Oslo. På Elvis-stevnet på Soria Moria i august stilte han opp som sanger sammen med blant andre Per «Elvis» Granberg backet av New Jordal Swingers. Det var her tilnavnet «King Kong» dukket opp for første gang. I begynnelsen av september fikk Øivind tilbud om å delta på en lp-utgivelse sammen med Trond Granlund, Jan Lauritzen og Ole Andersen. Lp-en Rock kom ut i begynnelsen av november 1973. Øivind var representert med tre låter.

I juni 1974 ble det igjen snakk om å spille inn en lp. Senere samme måned gikk de samme fire i studio og begynte opptakene til Mere Rock. Denne inneholder ikke bare Elvis-kopier slik som den første; de satset nå på å nå et litt bredere publikum. Lp-en ble utgitt i august i anledning Elvis' 20-årsjubileum som plateartist.

1. september samlet Øivind igjen Wild Bunch, med noe forandret besetning. De deltok på frikonsert nummer to. 8. desember kom Bill Haley and The Comets til Chateau Neuf, og som «oppvarming» stilte blant andre Øivind. Han fikk anledning til å møte Bill Haley etter konserten.

I januar 1975 gikk han, Trond Granlund, Jan Lauritzen og Ole Andersen igjen i studio og begynte innspillingen til Enda Mere Rock. Som backingband hadde de Popul Vuh. Lp-en ble utgitt i februar 1975. 23. april stilte Øivind opp på Røde Kors' støttekonsert for vietnamofre på Speilet. Det kom inn rundt 3000 kroner. I juli/august gikk Øivind i studio for å spille inn sin første singel. Paul Ankas ”Diana” ble oversatt til norsk, som er A-siden på singelen. B-siden ”Ta min hånd” er også en låt oversatt fra engelsk.

I august gikk Øivind sammen med de fire andre «rockerne» og begynte opptakene til Mere Rock 2. Denne kom ut i september samme år. Samme sommer fikk Øivind samlet et nytt backingband, Sinus, og sammen med dem reiste han rundt i landet og hadde både danse- og rockejobber.

På Elvis' fødselsdag, 8. januar 1977, ble det holdt et minnearrangement på Chateau Neuf. Øivind og Sinus stilte opp her og spilte fem låter som alle ble presentert på live-lp-en som kom ut i denne anledning. I tiden som fulgte kom Øivind i kontakt med Glade Bjørn, og begynte som medlem i revygruppa. Rocken ble lagt på hylla for en tid fremover.

I 1980 spilte Øivind inn singelen Sommer i Fredrikstad/Ørnulf. I 1981 kom singelen Trøbbel/Dumt, og i 1982 kom singelen Plankerock/17 kilometer hjemmefra. Den var tatt fra revyen «Ikke et vondt ord om Sarsjbårr». Glade Bjørns orkester deltok på de fleste av singlene som alle ble utgitt av selskapet APE-Plater.

Utgivelser (album)

Øivind Johannessen
Sock n' roll
1982

Medvirker på

Diverse artister
Plankerock – Fredrikstads rockehistorie 1959-1988
1990
Raymon
Raymon's græitest
1989
Diverse artister
Elvis minneaften i Chateau Neuf 8. januar 1978
1978
Diverse artister
Mere rock 2
1976
Diverse artister
Enda mere rock
1975
Diverse artister
Mere rock
1974
Diverse artister
ROCK
1973