Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Odd Jarle Hanssen

Født: 14. august 1964
Også kjent som: OJ Hanssen
Fra: Mosjøen

Odd Jarle Hanssen, countrysanger og komponist fra Mosjøen, født 14.8.1964. OJ Hanssen vokste opp i et hjem der countrymusikken ljomet fra stereoanlegget. Han begynte å synge i tenårene, og ble oppdaget på en lokal talentkonkurranse i 1985. Samme år debuterte han på plate. Etter å ha fullført politiskolen i Oslo, ble Hanssen politimann i Mosjøen, men han fortsatte å synge og lage plater på fritiden. Etter elleve år som politimann bestemte han seg for å satse på en karriere som.. Les mer..

Odd Jarle Hanssen, countrysanger og komponist fra Mosjøen, født 14.8.1964. OJ Hanssen vokste opp i et hjem der countrymusikken ljomet fra stereoanlegget. Han begynte å synge i tenårene, og ble oppdaget på en lokal talentkonkurranse i 1985. Samme år debuterte han på plate. Etter å ha fullført politiskolen i Oslo, ble Hanssen politimann i Mosjøen, men han fortsatte å synge og lage plater på fritiden. Etter elleve år som politimann bestemte han seg for å satse på en karriere som countryartist på heltid.

Som OJ Hanssen skrev han kontrakt med det nyopprettede RTA Records i 1997, og dro til Bergen for å spille inn albumet Déjà-vu med Cato Sanden som produsent. Denne platen ble Hanssens inngangsbillett til Nashville. Sommeren 1999 kunne han flytte til USA, hvor han etablerte seg i Nashville med jevnlige opptredener i Classic Country Theatre. Like før utgangen av 1999 kom jule­singlen «White Christmas», innspilt i Nashville med erfarne studiomusikere. På denne singlen tolket Hanssen også «Nordnorsk julesalme» av Trygve Hoff. Året etter ble Hanssen tildelt tre europeiske countrypriser.

Høsten 2000 ble Hanssens første helamerikanske album spilt inn, med legendariske Barry Beckett som produsent. What's It Gonna Take ble utgitt på RMG Records. Det er bare oppfølgeren Just The Thought Of You av Hanssens Nashville-innspillinger som er distribuert i Norge.