Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Odd Børre

Født: 9. august 1939
Også kjent som: Rocke-Børre + Odd Børre Sørensen + Børre

Odd Børre Sørensen, vokalist, f. 9.8.1939 i Harstad. Odd Børre er mest kjent for sin rolle som vokalist i Kjell Karlsens Orkester, samt for Melodi Grand Prix-slageren «Stress» fra 1968. I en periode var han å regne som Norges svar på Engelbert Humperdinck, med en rekke store slagere på samvittigheten. Odd Børre startet sin karriere i hjembyen som tenåring midt på 50-tallet. Sterkt inspirert av Elvis Presley dannet han det lokale bandet The.. Les mer..

Odd Børre Sørensen, vokalist, f. 9.8.1939 i Harstad. Odd Børre er mest kjent for sin rolle som vokalist i Kjell Karlsens Orkester, samt for Melodi Grand Prix-slageren «Stress» fra 1968. I en periode var han å regne som Norges svar på Engelbert Humperdinck, med en rekke store slagere på samvittigheten.

Odd Børre startet sin karriere i hjembyen som tenåring midt på 50-tallet. Sterkt inspirert av Elvis Presley dannet han det lokale bandet The Star Boys i 1955. Etter militærtjenesten dro han til København, hvor han gikk på reklameskole, før han flyttet til Oslo og tok seg jobb i Aftenposten. Han opptrådte av og til på kveldstid, og det var slik han ble oppdaget av Kjell Karlsen.

Odd Børre ble medlem av Kjell Karlsens ­Orkester i 1962, og var en av frontfigurene i det som lenge ble omtalt som Skandinavias mest populære danseorkester. Han delte solistjobben med Finn Eriksen (trompet) og deltok på flere LP-er som oppnådde pene salgstall. Parallelt med dette spilte han inn en rekke singler på egen hånd. Mange av disse ble slagere, blant dem «Om du visste», «Jeg har aldri vært så glad i noen som deg», «Min lilla Lapplandsflicka» og «Stress». De fleste singlene og noen andre innspillinger ble samlet på albumet Om du visste i 1968. Produsent for alle platene var Arne Bendiksen.

Sangen «Stress» endte opprinnelig på 2. plass i den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1968, men ble likevel Norges bidrag det året. Grunnen var at vinnermelodien, «Jeg har aldri vært så glad i noen som deg» (også den sunget av Odd Børre) måtte trekkes tilbake på grunn av plagiatbeskyldninger. Dermed ble det den taktfaste og lett enerverende sangen om mannen som ikke rekker over dagens gjøremål, som ble fremført av en ulastelig antrukket Odd Børre i Royal Albert Hall 6. april 1968. Blant konkurrentene var Cliff Richard, hvis «Congratulations» ble slått på målstreken av Spanias bidrag «La La La».

«Stress» endte på 13. plass (av 17) og skapte i en periode problemer for artisten. Til stadighet ble Odd Børre stoppet på gaten av folk som skulle etterligne den stammende sangen – «må, må, må, må, må, må skynde meg å gå, gå, gå, gå, gå, gå» – i så stor grad at det nesten gikk på nervene løs for ham. Da var det godt å få sunget andre ting i studio, som for eksempel aktuelle slagere på plateserien Svensktoppar. Odd Børre deltok på 21 av de 24 utgivelsene som ble laget i denne populære serien fra 1968 til 1975 (de eneste han ikke var med på, var nummer 1, 2 og 12), samt Vol. 30 fra 1977.

Etter å ha vært profesjonell artist i åtte år, trakk Odd Børre seg tilbake i 1970 for å jobbe som assurandør i Vesta, en jobb han hadde til han gikk av med pensjon 33 år senere. Han holdt imidlertid hele tiden sangen som hobby, og på midten av 90-tallet takket han ja til en invitasjon fra Kjell Karlsen om å bli med i en ny utgave av hans orkester. Den nye utgaven har siden den gang turnert land og strand og bevist at de gamle er eldst, også når det gjelder god dansemusikk.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Kjell Karlsen Big Band Vokal (1962 - )
Kjell Karlsens Orkester Solist

Utgivelser (album)

Odd Børre
Om du visste
2007