Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Octopus Band

Også kjent som: Rough Justice
Fra: Haugesund

Rockeband, opprinnelig fra Haugesund, startet på slutten av 70-tallet. Bandet hadde atskillige medlemmer, men Tore Aarnes og Olaf Dahle var med fra starten. De spilte inn et album med musikk til Henrik Ibsens episke dikt «Thærie Wiigen» tidlig på 80-tallet. De tre hovedaktørene var Aarnes, som foruten å spille keyboards også hadde laget musikken, Henry «Nunne» Holden på vokal og gitar og Roar Søderlind, som både slo trommer og var en av atskillige bassister på platen. Bandet gjorde også en rockeopera.. Les mer..

Rockeband, opprinnelig fra Haugesund, startet på slutten av 70-tallet. Bandet hadde atskillige medlemmer, men Tore Aarnes og Olaf Dahle var med fra starten. De spilte inn et album med musikk til Henrik Ibsens episke dikt «Thærie Wiigen» tidlig på 80-tallet. De tre hovedaktørene var Aarnes, som foruten å spille keyboards også hadde laget musikken, Henry «Nunne» Holden på vokal og gitar og Roar Søderlind, som både slo trommer og var en av atskillige bassister på platen.

Bandet gjorde også en rockeopera rundt 1982, med tittelen Sica. Til tross for at den ble ferdig innspilt, ble den aldri utgitt. Det var en del personutskiftninger i bandet, blant annet var tidligere Veslefrikk-trommeslager Frank Berg Olsen innom, det samme var Hexagon-musikeren Jon Ola Sand. Tore Aarnes sluttet rett etter ferdiggjøringen av Sica.

Dag Bjune overtok bassjobben etter hvert. Bandet spilte inn materiale nok til en LP rundt 1983/84, men alt som kom den gang var singelen «Don’t Stop Believing»/«Anne», som de utga under navnet Octopus Band.

Bandet ble til Rough Justice på midten av 80-tallet. De utga CD-en Don’t Stop Believing på 90-tallet.

Medlemmer

Dag Bjune Bass
Frank Berg Olsen Trommer
Henry Holden Vokal
Jon Ola Sand
Olaf Dahle
Roar Søderlind Trommer, bass
Tore Aarnes Keyboards

Utgivelser (singel/EP)

Octopus Band
Don't Stop Believing / Anne
1984