Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Noxagt

Dannet: 2001

Instrumental rocketrio fra Sandnes/Stavanger, bestående av Kjetil D. Brandsdal (bass), Nils Erga (bratsj) og Jan Christian Kyvig (trommer). Noxagt ble etablert rundt årtusenskiftet og var i starten Brandsdals kunstnernavn og soloprosjekt før det utviklet seg til en trio. Noxagt kaller musikken sin for «norwave», og det er en dvelende, seig og hardtslående blanding av metall, punk, avantgarde, klassisk og støy. Brandsdal har lang fartstid på den internasjonale støy- og elektronika-scenen, med en rekke utgivelser bak seg. Noxagt debuterte med.. Les mer..

Instrumental rocketrio fra Sandnes/Stavanger, bestående av Kjetil D. Brandsdal (bass), Nils Erga (bratsj) og Jan Christian Kyvig (trommer).

Noxagt ble etablert rundt årtusenskiftet og var i starten Brandsdals kunstnernavn og soloprosjekt før det utviklet seg til en trio. Noxagt kaller musikken sin for «norwave», og det er en dvelende, seig og hardtslående blanding av metall, punk, avantgarde, klassisk og støy.

Brandsdal har lang fartstid på den internasjonale støy- og elektronika-scenen, med en rekke utgivelser bak seg.

Noxagt debuterte med det 50 spor lange og fragmenterte albumet Noxagt i 2001, og fant formen med Turning It Down Since 2001 – spilt inn med Billy Anderson (Neurosis, Mr. Bungle) i produsentstolen.

I 2004 bidro de på filmmusikken til Monstertorsdag, spilte på Roskilde og Quart, slapp albumet The Iron Point og ble sendt på norgesturné av Rikskonsertene.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Jan Christian Kyvig Trommer
Kjetil D. Brandsdal Bass
Nils Erga Bratsj

Utgivelser (album)

Noxagt
Noxagt
2006
Noxagt
The Iron Point
2004
Noxagt
Turning it Down Since 2001
2003
Noxagt
Noxagt Samlealbum
2001