Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Notodden Bluesband

Dannet: 1979
Splittet: 2005
Fra: Notodden

Bluesband fra Notodden, startet i 1979. De var det første bandet fra bluesbyen Notodden som utga egen LP. Besetningen ved starten var Trond Ytterbø (sang, gitar, munnspill), Jørn Pedersen (gitar), Torgeir Hefre (keyboards), Jørn Øystein Johansen (bass) og først Jan Sigurd Pettersen, deretter Inge Mikkelsen på trommer. Bandet hadde flere besetninger inntil det ble oppløst i august 1985. En gjenforeningskonsert våren 1986 med den opprinnelige besetningen ga imidlertid mersmak, og siden den gang har de hatt utallige opptredener og utgitt.. Les mer..

Bluesband fra Notodden, startet i 1979. De var det første bandet fra bluesbyen Notodden som utga egen LP. Besetningen ved starten var Trond Ytterbø (sang, gitar, munnspill), Jørn Pedersen (gitar), Torgeir Hefre (keyboards), Jørn Øystein Johansen (bass) og først Jan Sigurd Pettersen, deretter Inge Mikkelsen på trommer. Bandet hadde flere besetninger inntil det ble oppløst i august 1985. En gjenforeningskonsert våren 1986 med den opprinnelige besetningen ga imidlertid mersmak, og siden den gang har de hatt utallige opptredener og utgitt noen få plater.

På 90-tallet begynte de også å opptre sammen med Torhild Sivertsen fra Tomboy, men det skulle gå en del år før denne kombinasjonen ble å høre på plate, først i 2003 kom albumet Soul Food med disse artistene sammen.

Notodden Blues Band har hatt en del utskiftninger opp gjennom årene, og Trond Ytterbø er det eneste gjenværende medlemmet fra den opprinnelige besetningen. De andre medlemmene er Lars Endrerud (bass), Espen Liland (gitar) og Eskild Åsland (trommer).

Trond Ytterbø spilte i Notodden Blues Band fra starten i 1979 til han selv var med å legge det ned i 2005. I forbindelse med markeringen av bandets 30 årsjubileum i 2009, gjenopplivet han bandet sammen med den originale besetningen.

Medlemmer

Bent Bredesen Gitar
Eskild Aasland Trommer
Espen Liland Gitar
Inge Mikkelsen Trommer
Jan Sigurd Pettersen Trommer
Jørn Pedersen Gitar
Jørn Øystein Johansen Bass
Lars Endrerud Bass
Mads Eyvind Johnsen Gitar
Rune Jensen Tangenter
Torgeir Hefre Keyboards
Torhild Sivertsen Vokal (1992 - )
Trond Ytterbø Vokal, munnspill, gitar

Medvirker på

Diverse artister
Norsk blues 1997-2007
2007
Diverse artister
En Annen Dans : norske artister tolker Ole Ivars
2004
Diverse artister
Christmas in Bluestown
2002
Kåre Nordstoga, Knut Buen
Samspel utøver;arrangør
1995
Diverse artister
Med Blanke Ark: sanger av Alf Prøysen
1994