Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Norsk Utflukt

Dannet: 1991
Fra: Oslo

Poesibluesband fra Oslo, dannet i 1991. Norsk Utflukt startet som et samarbeidsprosjekt basert på dikt og tekster av forfatteren Lars Saabye Christensen (opplesning) og musikk av Kåre Virud (vokal, gitar). Gruppen kompletteres av Baard Slagsvold (bass, vokal, piano) og Tore Wildhauer (trommer). Musikken er bluesbasert, men med klare referanser til rock’n’roll. Lars Saabye Christensen er kjent som en av Norges mest fremtredende forfattere. Siden debuten i 1976 har han vært imponerende produktiv, og flere av hans romaner.. Les mer..

Poesibluesband fra Oslo, dannet i 1991. Norsk Utflukt startet som et samarbeidsprosjekt basert på dikt og tekster av forfatteren Lars Saabye Christensen (opplesning) og musikk av Kåre Virud (vokal, gitar). Gruppen kompletteres av Baard Slagsvold (bass, vokal, piano) og Tore Wildhauer (trommer). Musikken er bluesbasert, men med klare referanser til rock’n’roll.

Lars Saabye Christensen er kjent som en av Norges mest fremtredende forfattere. Siden debuten i 1976 har han vært imponerende produktiv, og flere av hans romaner er oversatt til andre språk. Han har mottatt en rekke prestisjetunge priser, vant Nordisk Råds litteraturpris i 2002 for Halvbroren og har opplevd å se bøkene sine selge i astronomiske opplag; hans roman Beatles solgte mer enn 100 000 eksemplarer.

Kåre Virud regnes for å være gudfaren innen norsk blues. Men til forskjell fra andre norske bluesartister har han vært tro mot morsmålet – norsk – siden debuten Barbeinte engel i 1974. Før han begynte samarbeidet med Christensen hadde han gitt ut plater sammen med Jan Erik Vold. Baard Slagsvold var bassist og medvokalist i Tre Små Kinesere, mens Tore Wildhauer er en av landets mest etterspurte trommeslagere. Blant hans arbeidsgivere kan nevnes Åge Aleksandersen, Steinar Albrigtsen og Tre Små Kinesere.

Materialet fra gruppens første turné i 1991 dannet grunnlaget for den første platen, Med lyset på, innspilt i desember 1992 og utgitt tre måneder senere av plateselskapet Blue Wolf på Notodden. Bugge Wesseltoft var produsent på en plate hvor Hilde Heltberg og Kjartan Kristiansen (fra DumDum Boys) deltok som gjester. Wesseltoft var også produsent for oppfølgeren, Diger og gul, innspilt og utgitt i 1997. Noen av innspillingene var gjort i New York med den legendariske vokalgruppen The Persuasions. På dette albumet fremsto også Slagsvold som komponist for noen av tekstene til Christensen.

Det blå arret kom i 2002, og her var Slagsvold og Virud likeverdige komponister. De var også produsenter for albumet, hvor blant andre Alfred Janson deltok som gjest. Platen var en manifestasjon av gruppens kunstneriske uttrykk, et knippe fortellinger, dels bisarre, svarte med skjeve smil, bundet sammen i en musikalsk innpakning av blues, ballader og rock. Samme år ble Espen Fjelle (keyboards) gruppens femte medlem. Samleplaten Tida som går inneholdt tre nye konsertopptak.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Baard Slagsvold Bass, vokal, piano
Espen Fjelle Keyboards (2002 - )
Kåre Virud Vokal, gitar, komponist
Lars Saabye Christensen Vokal, tekstforfatter
Tore Wildhauer Trommer, perkusjon