Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Nordnorsk Visegruppe

Dannet: 1975
Splittet: 1980
Fra: Tromsø

Visegruppe fra Tromsø som hadde sin storhetstid på andre halvdel av 70-tallet. Gruppens budskap var å bevare og videreformidle den nordnorske folkemusikken. De understreket viktigheten av å trekke frem den gamle musikken, ikke minst fordi den er en del av vår fortid. Besetningen på gruppens første LP var Jan-Arvid Johansen (vokal, gitar), Bente Reibo (vokal, piano), Ola Graff (vokal, piano, fløyter, munnspill), Odd Arvid Eilertsen (bass, vokal) og Hanne Bjørklid (fele, fløyter, vokal). Den andre LP-en ble laget uten Bjørklid. Harald.. Les mer..

Visegruppe fra Tromsø som hadde sin storhetstid på andre halvdel av 70-tallet. Gruppens budskap var å bevare og videreformidle den nordnorske folkemusikken. De understreket viktigheten av å trekke frem den gamle musikken, ikke minst fordi den er en del av vår fortid.

Besetningen på gruppens første LP var Jan-Arvid Johansen (vokal, gitar), Bente Reibo (vokal, piano), Ola Graff (vokal, piano, fløyter, munnspill), Odd Arvid Eilertsen (bass, vokal) og Hanne Bjørklid (fele, fløyter, vokal). Den andre LP-en ble laget uten Bjørklid.

Harald Gundhus var produsent på Rav og rekling, innspilt i august 1977. Materialet var bånsuller, slåtter og skillingsviser, side om side med nykomponert materiale av mer politisk art.

Den radikale politiske holdningen kom enda bedre frem på LP nummer to, Hei løsti’, innspilt våren 1979 med Steinar Ofsdal og Odd-Arvid Eilertsen som produsenter.

Gruppa ble samlet igjen i 2005, etter 25 år i dvale.

Medlemmer

Bente Reibo Vokal, piano
Hanne Bjørklid Fele, fløyter, vokal
Jan Arvid Johansen Vokal, gitar
Odd Arvid Eilertsen Vokal, bass
Ola Graff Vokal, fløyte, tangenter, munnspill
Ragnar Olsen Vokal, tekstforfatter

Medvirker på

Diverse artister
Norske Viser I 70-Åra
1979