Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Nora Brockstedt

Født: 20. januar 1923
Død: 5. november 2015
Også kjent som: Nora Berg + Nora Riis
Fra: Oslo

Sanger og kabaretartist, f. Berg 20.1.1923 i Oslo, død 5.10.2015. Etter at hun hadde vunnet en talentkonkurranse på Jordal Amfi i 1942, dannet hun og Oddvar Sørensen (Sanne) Harmony Duo, og ble engasjert av Jens Book-Jenssen til årets sommerevy på Chat Noir. De gjorde sin eneste plateinnspilling, «Enn en gang skal fuglene synge»/«Kanskje engang tilbake den kommer», som refrengsangere med Kristian Haugers orkester februar 1945. I siste halvdel av 40-årene var Nora Berg aktiv som jazzvokalist, som.. Les mer..

Sanger og kabaretartist, f. Berg 20.1.1923 i Oslo, død 5.10.2015. Etter at hun hadde vunnet en talentkonkurranse på Jordal Amfi i 1942, dannet hun og Oddvar Sørensen (Sanne) Harmony Duo, og ble engasjert av Jens Book-Jenssen til årets sommerevy på Chat Noir. De gjorde sin eneste plateinnspilling, «Enn en gang skal fuglene synge»/«Kanskje engang tilbake den kommer», som refrengsangere med Kristian Haugers orkester februar 1945. I siste halvdel av 40-årene var Nora Berg aktiv som jazzvokalist, som solist og i vokalensembler. Hun er vokalist med Pete Browns orkester på «Gotta Be This Or That», koblet med deltagelse i en kvintett med blant andre Oddvar Sørensen og Frank Weylert på «Love In Bloom» (1946). Inspirasjonen fra Ella Fitzgerald og Billie Holiday er svært hørbar på disse tidlige innspillingene.

I 1951 var hun, nå gift Brockstedt, med på å starte The Monn Keys, og deltok på deres ca. 30 første innspillinger frem til 1955, blant annet «Solskinn Ombord» (1951), «Øllebrød» (1952) og «Dyrene i Afrika» (1953). I 1953 fikk hun solokontrakt med NERA på etiketten Musica, fra 1956 RCA, og debuterte med «Du, du, du»/«Jeg venter på min venn» (1953). Det helt store gjennombruddet kom i Book-Jenssens Chat Noir-revy Kjør Storgata med «En liten pike i lave sko». Plateinnspillingen i 1955 ble raskt solgt i over 50 000 eksemplarer. Den svenske versjonen av denne medførte tilbud om engasjement som vokalist etter Alice Babs i Skandinavias mest prestisjetunge storband, Thore Ehrlings orkester. Dermed forlot hun The Monn Keys. I disse årene ble nesten alle innspillingene gitt ut i både norsk og svensk språkdrakt, siden hovedbasen i lange perioder var Sverige. Frem til midten av 60-tallet var hun med i enkelte Chat Noir-revyer for Book-Jenssen, Egil Monn-Iversen og Einar Schanke, men hovedsakelig er hun forblitt trofast mot sangen.

Den ufattelig populære «Tango for to» (1957), som hun hadde like stor suksess med på norsk, svensk og islandsk, innledet det lange og fruktbare samarbeidet med Alf Prøysen og Bjarne Amdahl, som skrev over 20 sanger til henne. «Klara på Dal» (1957) og «Mari du bedåre» (1958) er de mest kjente fra 50-årene. Høydepunktet i samarbeidet ble musikalen Hu Dagmar (1963), der «Slipsteinsvæilsen» beskt forteller om villblomstene i marka, som brutalt blir meiet ned av ljåen fordi de ikke «passer inn». Denne ble regnet som lite kommersiell, og hun fikk ikke spille den inn før i 1972. Derfor ble det Alf Cranner som først gjorde den på plate (1970). Hun har senere gjort ytterligere to versjoner av den, i 1989 og 1993. Ved siden av singler med originalt Prøysen-materiale har hun gitt ut tre album med hans sanger, Nora synger Prøysen (1971), På blåbærtur i Prøysenland (1974) og Alf Prøysen tolket av Nora Brockstedt (1993). Det er også Prøysen-­viser på de fleste av hennes andre utgivelser.

Ellers hadde hun i siste halvdel av 50-tallet slagere som «Det som skjer, det skjer» (1956), «Røkk og rull på Ring» (1957), «Augustin» og «Er du gla' i meg ennå, Karl Johan?» (begge 1959). I 1957 utga hun også en plate med Ragnvald Skredes gjendiktinger av to sanger fra Jerome Kern/Oscar Hammersteins Showboat, «Eg må halde av mannen min»/«Bill». Engelskspråklige versjoner ble koblet med «A Tisket, A Tasket»/«Basin Street Blues» på EP i Sverige. I NERA-perioden frem til 1959 ga hun ut rundt 50 norske singler og 8 EP-plater. I tillegg kom rundt 30 singler, 12 EP-plater og LP-platen Nora sjunger i Sverige. Egil Monn-Iversen var arrangør og orkesterleder på de fleste platene.

I 1960 utvidet hun sitt skandinaviske publikum gjennom TV-seriene Slagerparaden (1960), og den hederlige fjerdeplassen internasjonalt med Grand Prix-klassikeren «Voi Voi», som også fikk fine listeplasseringer hjemme. Hun vant igjen i 1961 med «Sommer i Palma», en langsom og svært jazz­inspirert ballade uten kommersielt potensial, men med en fin syvendeplass i Cannes. I 1963 vant hun enda en gang, med «Solhverv», men var engasjert på annet hold, slik at Anita Thallaug ble sendt til London. I 1960 skiftet hun også plateselskap, til Egil Monn-Iversen A/S på den norsk-svenske etiketten Karusell. Det ble ca. 20 norske singler i første halvdel av 60-tallet. Prøysen-samarbeidet fortsatte med «Senor Manuel» (1961), «Æille så ner som a Ingebjørg»/«Med en fiol bak øret» (1962), «Bing Bang Bong»/«Svartsjuk Samba» (1964) og «Patriot-Paula»/«Sig haver du en venn» (1965). Ellers var «Lykkeliten» (1961), «Du mener vel alvor, Halvor» (1961) og «Guri Malla» (1962) svært populære.

Etter at poppen slo gjennom midt på 60-tallet, hadde hun en femårsperiode med relativt liten aktivitet. Radioslageren «Morsevisa» (1967) er en duett med Rolf Just Nilsen fra Stompa-filmen Himmel og Hav, der hun dubbet syngingen for den kvinnelige hovedrollen, til stor moro for kinopublikum, som øyeblikkelig gjenkjente stemmen. I den eksperimentelle TV-teaterforestillingen I dag død, i morgen rosenrød (1969), sang hun delvis atonal musikk av sin tidligere faste akkompagnatør Alfred Janson. Da LP-platen slo gjennom for fullt i Norge, ga Nora Brockstedt ut sin første, Noe Nytt (1970), med blant annet fine norske versjoner av sanger av Burt Bacharach og Jaques Brel. Dette var ingen stor kommersiell selger, men fikk svært gode kritikker og hun var igjen en aktuell artist. Hun fulgte raskt opp med den første av Prøysen-samlingene, som over tid ble en storselger. I 1972 oppsummerte hun den tidlige karrieren med nyinnspillinger av I lave sko med Willy Andresens orkester. Samme år kom Noras jul. Singelen Colargol lå 18 uker på VG-lista i 1974. I 1974 mottok hun Spellemannprisens hederspris. Året etter kom de to barneplatene Nora i Egnerland og På blåbærtur i Prøysenland. I 1975 gjorde hun høyst personlige versjoner av noen av Lalla Carlsens beste sanger på Gamle revyviser. En singel med Ulrik Neumanns vakre Vals (1976) markerte et kunstnerisk høydepunkt, men det skulle gå over 10 år mellom denne og neste soloplate. På 80-tallet turnerte hun flittig for Rikskonsertene. Rollen som fru Enebær i Jul i Skomakergata og serien om Tøydokke-Anna sørget for at stemmen ble kjent for generasjoner som visste lite om alle slagerne. Senere deltok hun i flere år som Nissemor i Per Asplins Putti Plutti Pott.

På slutten av 80-tallet var hun igjen en av NRKs hyppigst spilte artister. Dette resulterte i hennes første CD, Hilsen Nora (1990), en lavmælt samling jazzballader og viser med norske og svenske tekster. Mye av tekstmaterialet på denne og flere av LP-ene fra 70-tallet er signert hennes ektemann Arne Riis. I 1993 feiret hun syttiårsdagen med ny Prøysen-CD. Den dobbelte Tango for to (1995) gir et tverrsnitt av hele hennes karriere, og ble utgitt i forbindelse med 50-årsjubileet som plateartist. Den ble lansert i et TV-program der Kari Bremnes, Ola Fjellvikaas og Guri Schanke sang flere av hennes største hits for henne, ikke minst for å understreke hennes påvirkning for flere generasjoner norske sangere. Hun fremsto som selve veteranen blant norske jazzvokalister i Oslo Jazz Circles TV-overførte jubileumskonsert i Konserthuset 1998, utgitt på CD.

Nora Brockstedt utviklet tidlig en meget personlig og umiddelbart gjenkjennelig «grammofonstemme», og ble raskt en mester i å utnytte de moderne mikrofonenes mange muligheter for intim, jazzswingende sang. Selv om hun bare har gjort et fåtall rene jazzinspillinger, er hun musikalsk uttrykksmessig forblitt jazzvokalist, blandet med en sylskarp diksjon, og en fantasi som gjør at hun som regel klarer å skjule eventuelle banaliteter i tekstmaterialet. Formen kan best sammenlignes med amerikanere som Doris Day og Peggy Lee, og med svenskenes Monica Zetterlund. Stemmen er i forbløffende grad velholdt, kanskje fordi hun fra 90-tallet bare har jobbet når hun virkelig har hatt lyst. As Time Goes By (2004) er utrolig nok hennes første hele engelskspråklige jazzutgivelse. Den begynte som et jazzprogram for NRK i desember 2003, og viser at under gode forhold er stemmen intakt med en kanskje uventet råhet, uten «gammeldamevibrato», og at kommunikasjonsevnen ikke er svekket. Platen ble fulgt opp av den slentrende duettsingelen «La det sne» med Kåre Conradi. Den ble en stor radiohit i julerushet. Med 60 år lang, nesten uavbrutt platekarriere, er Nora Brockstedt norsk musikks Grand Lady, og få norske artister har betydd så mye så lenge i nordmenns hverdag.

I 2013 var Nora Brockstedt en av tre artister som ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame -- en æresbevisning som hedrer personer og band med særlig stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Harmony Duo Sang
The Monn Keys Sang (-1954)

Utgivelser (singel/EP)

Nora Brockstedt, Superstars
Voi voi
2006
Kåre Conradi, Nora Brockstedt
La det sne, la det sne, la det sne!
2004
Nora Brockstedt
Røkk og rull på ring
2004
Nora Brockstedt
Røkk og rull på ring / Konkyliens sang
1990
Nora Brockstedt
Voi voi / Oslo - Oslo
1988
Nora Brockstedt
Røsslyng-vise / Vals
1976
Nora Brockstedt
Røsslyngvise / Egil Storbekken
1975
Nora Brockstedt
Colargol / Bakvendtland
1974
Nora Brockstedt
Colargol / Fru Pigalopp
1974
Nora Brockstedt
Annas masurka / Anna på Haugsetvolden
1973
Nora Brockstedt
Blåbærturen / Kveldssang for Laffen
1973
Nora Brockstedt, Rolv Wesenlund
Kjøttkakpolkan / Fårikålvise
1973
Nora Brockstedt
Falske roser (Paper roses) / En dag fylt av lykke
1973
Nora Brockstedt
Julekveldsvise / Musevisa
1972
Nora Brockstedt
Om tårer var gull / Gud gi oss fred
1970
Nora Brockstedt
Nå flytter jeg fra by'n / Helten hele da'n, Schleppegrellsgt. 14
1969
Nora Brockstedt
En gang, et sted (Somewhere My Love) / Mot høst
1967
Nora Brockstedt
Chim Chim Cherie / Fuglemor
1965
Nora Brockstedt
Patriot-Paula / Sig haver du en venn
1965
Nora Brockstedt
Så blei je gift til slutt je å / Vrikkomen te'n Even
1965
Nora Brockstedt
Svartsjuk Samba / Bing Bang Bong
1964
Nora Brockstedt
Strekkbuksa / Jeg trodde
1963
Nora Brockstedt
Noen venter på ditt brev / Tror du på eventyr
1963
Nora Brockstedt
Arvid / Min barndoms by
1963
Nora Brockstedt
Noras Bossa Nova / Danke Schøn
1963
Nora Brockstedt
Låt Oss Vara Tillsammans / Danke Schøn
1963
Nora Brockstedt
Hugaligen / Sover Du, Min Älskling
1962
Nora Brockstedt
Guri malla / Septemberkveld
1962
Nora Brockstedt
Æille så ner som a Ingebjørg / Med en fiol bak øret
1962
Nora Brockstedt
Alla Så När Som På Ingeborg / Hugaligen / Sover Du Min älskling / Tango Mitt I Natten
1962
Nora Brockstedt
Ivan Ivanowitsch / Tror Du På Eventyr
1961
Nora Brockstedt
Stenka Rasin / Ivan Ivanowitsch
1961
Nora Brockstedt
Sommer i Palma
1961
Nora Brockstedt
Adieu-Lebewohl-Goodbye / Når Du Kommer Venter Jeg På Deg
1961
Barbro Svensson, Nora Brockstedt
Vårvalsen / Ding-Dong-Ding
1961
Nora Brockstedt
Masurka'n te'n Hans / Det er solskinn i hver tone
1961
Nora Brockstedt
Du mener vel alvor, Halvor? / Masurka'n te'n Hans
1961
Nora Brockstedt
Hemlös / När Du Kommer Väntar Jag På Dej / Adieu - Lebewohl - Goodbye / Bom - Biribiribo
1961
Nora Brockstedt
Du mener vel alvor, Halvor? / Senor Manuel
1961
Nora Brockstedt
I det strøk hvor du bor / Jeg kunne ha danset / Jeg ble fortrolig med ditt sinn / Vi'kke det bli fe'menalt
1960
Nora Brockstedt
Kom Tilbake Til Meg Da, Karl Johan / Et Sommereventyr
1960
Nora Brockstedt
Lykkeliten
1960
Nora Brockstedt
Voi Voi / Lille Lillian fra Lillesand
1960
Nora Brockstedt
Vår Lilla Nyckelpiga / Kärlekskringlan / Hällebäckslåten / Dockan I Danmark
1960
Nora Brockstedt
Rouletten Går / Söndag / Ivar / Klas-Göran
1960
Nora Brockstedt
Når skal du bestemme deg, Ann-Mari?
1960
Nora Brockstedt
Vi'kke det bli fe'menalt / I det strøk hvor du bor
1960
Nora Brockstedt
Voi Voi / Lilla Lilli-Ann Från Lillesand / Ett Sommaräventyr / En Dröm Är Allt
1960
Nora Brockstedt
Voi Voi / Lille Lilli-Ann fra Lillesand / Et sommereventyr / En drøm er alt
1960
Nora Brockstedt
Blås, blås i din trompet / Johnny med saksofonen
1960
Nora Brockstedt
Dukken i Danmark / Marihønen
1960
Nora Brockstedt
Det lærte jeg meg i Paris / Ivar
1960
Nora Brockstedt
Er du gla' i meg ennå, Karl Johan? / Søndag
1959
Nora Brockstedt
Tivolivalsen / Din barndoms eventyr
1959
Nora Brockstedt
Så Kom Våren Till Tarina / Hasta La Vista Senora / Lördag Hela Veckan / Sommarvindens Melodi
1959
Nora Brockstedt
Røde roser, hvite løgner / Hvem har sendt meg en forglem-meg-ei
1959
Nora Brockstedt
Augustin / Fire glade lerker
1959
Nora Brockstedt
Tivoli-Valsen / Markedsminner / Når De Lyse Bjerker Springer Ut / Din Barndoms Eventyr
1959
Nora Brockstedt
Sugartime / Vem Vet? / Ljuva Stunder / Hjärtats Språk
1959
Nora Brockstedt
Rosene i Golden Bar / Postkassen
1959
Nora Brockstedt, The Cavaliers
Ingenting (Silent Lips) / Hasta la vista señora
1959
Nora Brockstedt
Mari, Du Bedåre…! / Tulipaner fra Amsterdam
1958
Nora Brockstedt
Markedsminner / Jeg er fra topp til tå et elskovsstundens barn
1958
Nora Brockstedt
I Det Blå / Sov Min Älskling / Tulipaner Från Amsterdam / Maj Med Ros I Håret
1958
Nora Brockstedt
I dine øyne blå / Sov i min favn (Dors mon amour) / Mari, du bedåre…! / Tulipaner fra Amsterdam (m. The Cavaliers
1958
Bjarne Amdahl, Nora Brockstedt
Smil / Og Smil Igjen
1958
Nora Brockstedt, The Cavaliers
Fire smil til frokost / Jenta gikk på krabbejakt
1958
Nora Brockstedt
Kom, kom, kom / Jeg er så glad i Otto
1958
Nora Brockstedt
Hernando's cabaret / Hei der / Markedsminner / Jeg er fra topp til tå et elskovsstundens barn
1958
Nora Brockstedt
Glem / Når solen kom
1958
Nora Brockstedt
Under Takåsarna I Paris / La Seine / Flickan I Marseille / Domino
1958
Nora Brockstedt
Visan Om Bill / Jag Älskar Den Man Jag Fått / Jorden Runt / Kärleksbrev I Sanden
1957
Nora Brockstedt
Bill / Eg må halde av mannen min
1957
Nora Brockstedt
Jorden rundt / Kjærlighetsbrev i sand
1957
Jens Book-Jenssen, Nora Brockstedt
Marianne / Rundt rundt rundt
1957
Egil Ellingsen, Nora Brockstedt
Hvite syriner / Jeg er bare en du kjente / Vår lykkestjerne / Hvite måke
1957
Nora Brockstedt
Tango for to / Sønnavindvalsen
1957
Nora Brockstedt
Høst i en park i Paris / Poetens sang / Jorden rundt / Kjærlighetsbrev i sand
1957
Nora Brockstedt
Basement Street Blues
1957
Nora Brockstedt
En dag for sent / Hvor du enn i verden drar
1957
Nora Brockstedt
Røkk og rull på Ring / Å et kyss
1957
Nora Brockstedt
Höst I En Park I Paris / Skeppet Skall Segla I Natt /Runt, Runt, Runt / Å En Kyss
1957
Nora Brockstedt
Tammy / På en øy i oceanet (In the Middle of an Island)
1957
Nora Brockstedt
Sunnanvindvalsen / Klara på Dal
1957
Nora Brockstedt
Fremmed i lykkeland / Skipet skal seile i natt
1957
Nora Brockstedt
Tammy / En dag for sent / Jeg sender mine tanker / Hvor enn du i verden drar
1957
Nora Brockstedt
Hvor er nå min drøm - Gervaise's sang / Trofast kjærlighet
1957
Nora Brockstedt
Når de lyse bjerker springer ut (Wenn der weisse Flieder wieder blüht) / Sov Dukkelise / Å, et kyss / Et lite blikk fra
1957
Nora Brockstedt
Ett Gyllene Kors Med Turkoser / Gervais' Sång
1957
Jens Book-Jenssen, Nora Brockstedt
Marianne / Rundt, rundt, rundt
1957
Nora Brockstedt
Roligt och romantiskt
1957
Nora Brockstedt
Nora Brockstedt Sjunger Tammy
1957
Egil Ellingsen, Nora Brockstedt
Hvite syriner / Jeg er bare en du kjente
1957
Bertil Norström, Nora Brockstedt
Tango För Två
1957
Nora Brockstedt
Høst i en park i Paris / Poetens sang
1957
Nora Brockstedt
I Italien / Piedestalen / Det Som Sker Det Sker / Tre Små Ord - Från Deg
1957
Nora Brockstedt
Jeg sender mine tanker / Fiskerpikens sang
1957
Nora Brockstedt
Når de lyse bjerker springer ut / Sov Dukke-Lise
1957
Nora Brockstedt
A Tisket A Tasket / Basin Street Blues / Can't Help Lovin' That Man of Mine / Bill
1957
Nora Brockstedt
Tango För Två
1957
Egil Ellingsen, Nora Brockstedt
Vår lykkestjerne / Hvite måke
1957
Nora Brockstedt
Gelsomina 'Gløm' / Arrivederci Roma / Oh, oh, hjärtat mitt / Har du kärlek-har jag kyssar
1956
Kurt Foss, Nora Brockstedt
Nidelven / Gondol-serenade
1956
Nora Brockstedt
Souvenir / Tre ord fra deg
1956
Nora Brockstedt
Å, å, hjertet mitt / Et kors med rubiner / Hjertet Paris / C`est Magnifigue
1956
Nora Brockstedt
Å, å, hjertet mitt / Kjærlighet og trekkspill
1956
Nora Brockstedt
Et kors med rubiner / Apollo Umberto Silvano Roberto Romano / Arrivederci Roma / Smil sorgene bort
1956
Nora Brockstedt
To små glade papegøyer / Med lykken i ditt sinn
1956
Nora Brockstedt
Smil Sorgene Bort / Arrivederci Roma / Apollo Umberto / Et Kors Med Rubiner
1956
Nora Brockstedt
I Italien / Den vakre vaskepiken
1956
Nora Brockstedt
Hvis du drar till gamlelandet / Mine gleder vil jeg dele med andre
1956
Nora Brockstedt
Hvis du drar til gamlelandet / Souvenir / Tre ord fra deg / Mine gleder vil jeg dele med andre
1956
Nora Brockstedt
Hjertet Paris (Cœur de Paris) / C'est Magnifique (fra Can Can)
1956
Nora Brockstedt
Amukiriki (Skjebnen vil at det skal skje) / En plass i solen
1956
Nora Brockstedt
Hun og han / Et lite blikk fra deg
1956
Nora Brockstedt
Det som skjer, det skjer (Que Sera Sera) / Jolie Jaqueline
1956
Nora Brockstedt
I Italien / Den vakre vaskepiken / Det som skjer, det skjer / Jolie Jaqueline
1956
Nora Brockstedt
Arrivederci Roma / Smil sorgene bort
1956
Nora Brockstedt
Høstgule blader / Under Paris' himmel / Hjertet Paris / C'est Magnifique
1956
Nora Brockstedt, Per Asplin
Du skal få en ringfingerring av meg / Hitsiti-hotsiti
1956
Anders Saus, Nora Brockstedt
Den lille krokodille / Når byen går til ro
1955
Anders Saus, Nora Brockstedt
Når måltrosten synger / Alle vakre jenters hambo
1955
Nora Brockstedt
Mammadukken / En liten pike i lave sko
1955
Lars Lønndahl, Nora Brockstedt
French Can Can
1955
Nora Brockstedt
Når måltrosten synger / Alle vakre jenters hambo / Ci-ciu-ci / Hei, Mr. Banjo
1955
Nora Brockstedt
Ci-ciu-ci / Hei, Mr. Banjo
1955
Nora Brockstedt
Lille Ann-Mari / Pappas lille cowboy
1955
Nora Brockstedt
Idealet mitt / Rosen fra Milano
1955
Nora Brockstedt
Høstgule blader
1955
Nora Brockstedt
Idealet mitt / Rosen fra Milano / Mammadukken / En liten pike i lave sko
1955
Nora Brockstedt
Høstgule blader / Under Paris' Himmel
1955
Nora Brockstedt
Tulip-Tulip-Tulipane / Jeg er en liten en av dem det er for mange av
1955
Nora Brockstedt
Jeg venter på min venn / Et brev med tre kjærlige ord
1955
Nora Brockstedt, The Monn Keys
Huset bakom hekken / Takk for i dag
1954
Nora Brockstedt
Ja, hvorfor det? / Hvorfor kysser alle Solveig?
1954
Nora Brockstedt, The Monn Keys
Tro, håp og kjærlighet / Jeg synger en sang
1954
Nora Brockstedt
Det er sommer, det er sol og det er søndag / Høyt over fjellet
1954
Nora Brockstedt
Du du du / Jeg venter på min venn
1953
Nora Brockstedt
Høstgule Blader / Under Paris' Himmel / Amukiriki / En Plass I Solen
0-00

Medvirker på

Diverse artister
Tidenes Beste Julebarneplate 2
2012
Diverse artister
Tidenes Beste Juleplate 1
2012
Diverse artister
Familiens Julesanger
2012
Diverse Artister
Norsk Melodi Grand Prix Gjennom 50 År
2010
Diverse artister
P4s Julestemning
2009
Ole Edvard Antonsen
Desemberstemninger vokalist
2009
Diverse artister
Nå Er Det Jul Igjen
2007
Diverse artister
Norske Slagere Kapittel 1 - 1955
2006
Bjelleklang
Sokker i sandaler
2006
Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 2 Giganter
2005
Diverse artister
Norske 60-tallshits
2005
Erik Bye
Høvdingen utøver
2005
Kringkastingsorkestret KORK
Tono - 75 år for Musikken - Fremtiden er Uhørt utøver
2003
Diverse artister
Norsk Rocks Skattkammer - Vol. 2 (Da Rocken Kom Til Norge)
2003
Diverse artister
Tidenes Beste Barneplate
2003
Diverse artister
Så Venter Vi På Julen
2002
Rolf Just Nilsen
De Beste av Rolf Just Nilsen utøver
2000
Diverse artister
Sigarett Stomp
2000
Tango For 3
¿Tango? utøver
2000
Diverse artister
Oslo Jazz Circle 50 år
1999
Diverse artister
Oslo Jazz Circle 50 år - Jubileumskonsert 1998 - Vol. 1 utøver
1999
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1970 - 1973
1999
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1962 - 1966
1999
Arnt Haugen
Arnt Haugen: Grammofonartist Gjennom 40 år - Vol. 1 utøver
1998
Jens Book-Jenssen
Gledens ambassadør utøver
1995
Diverse artister
God Gammel Norsk Jul
1994
Diverse artister
Fine Norske Sommerlåter 3
1994
Diverse artister
Fine Norske Julesanger 2
1993
Thorbjørn Egner
Seksten beste Egner-viser pluss Karius og Baktus utøver
1982
Diverse artister
God Jul Vol 1
1982
Diverse artister
O Jul Med Din Glede
1980
Diverse artister
Jul i Skomakergata
1980
Diverse artister
Juletreff
1980
Diverse Artister
Jeg har mitt hjerte i Oslo
1979
Diverse artister
Nå Er Det Jul Igjen
1976
Diverse artister
Gamle revyviser
1975
Diverse artister
'Når kastanjene blomstrer' : Kristian Hauger-melodier.
1975
Diverse artister
Favoritter fra Ønskekonserten utøver
1973
Diverse artister
Fanitullen og 11 andre go'låter
1973
Diverse artister
Åtte nye norske go'skiver
1972
Arne Paasche Aasen
Det går så go' en vei
1971
Diverse artister
Morsevise / Himmel og hav
1967
Diverse artister
Med Hilsen Roger Arnhoff Lydstudio
1965
Diverse artister
Fifty Fifty
1957
Diverse artister
Jazz and hot dance in Norway
1946