Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Noora

Født: 8. juli 1979
Også kjent som: Noora Noor
Fra: Oslo

Nora Mohammed Noor, sanger fra Holmlia i Oslo, f. 8.7.1979. Hun var den første norske artisten som forsøkte seg på moderne r&b og hiphop-inspirert soul. Foreldrene kom fra Somalia, og Noora kom til Norge som åtteåring. Hun debuterte med singlene «Need You» og «What About Love» i 1998, og fulgte opp med albumet Curious året etter. Dette var hjertebarnet til Tor Erik Hermansen, daværende artist- og repertoaransvarlig i Warner Music Norway – som produserte store deler av albumet.. Les mer..

Nora Mohammed Noor, sanger fra Holmlia i Oslo, f. 8.7.1979. Hun var den første norske artisten som forsøkte seg på moderne r&b og hiphop-inspirert soul. Foreldrene kom fra Somalia, og Noora kom til Norge som åtteåring. Hun debuterte med singlene «Need You» og «What About Love» i 1998, og fulgte opp med albumet Curious året etter. Dette var hjertebarnet til Tor Erik Hermansen, daværende artist- og repertoaransvarlig i Warner Music Norway – som produserte store deler av albumet sammen med Mikkel S. Eriksen og Hallgeir Rustan i produksjonsteamet StarGate.

Noora ble «Norges r&b-dronning» i pressen, hun ble kåret til årets kvinnelige artist på Hit­Awards 2000 og vant Alarmprisen året etter for beste liveartist – men albumet solgte bare fattige 3000 eksemplarer. Warner satset videre, men arbeidet med oppfølgeren All I Am ble kraftig forsinket da Noora ble alvorlig tuberkulosesyk i 2002.

Hun samarbeidet med produsenter som Joel «JK» Kitten og Craigie Dodds, og All I Am (2004) var mer inspirert av voksenpop og 80-tallssoul. Etter skuffende salg avsluttet Warner og Noora samarbeidet våren 2004, og Noora begynte å spille inn sitt tredje album i samarbeid med produsenten Tommy Tee.

Utgivelser (album)

Noora
Soul Deep
2009
Noora
All I Am...
2004
Noora
Curious
1999