Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Nicolay 'Nicken' Leganger

Født: 30. september 1959
Også kjent som: Nic Leganger + Nicken + NicLex

Navn: Johan Nicolay 'Nicken' Leganger Nicolay Leganger leverte tekster til lokale band i Bergen på 80'tallet, mest kjent er Program 81 og Terje Bakke. Han skriver viser som han fremfører fremført på klubber i visemiljøet. Han vant en Nordisk visetekst-konkurranse i 2014. I 2015 ble han 'oppdaget' av vise- og lyrikk-veteranen Lars Martin Myhre (kjent bla.a. fra samarbeidet med Odd Børretzen og Arild Nyquist). Myhre ble betatt av tekster og melodier, og ønsket å.. Les mer..

Navn: Johan Nicolay 'Nicken' Leganger

Nicolay Leganger leverte tekster til lokale band i Bergen på 80'tallet, mest kjent er Program 81 og Terje Bakke. Han skriver viser som han fremfører fremført på klubber i visemiljøet. Han vant en Nordisk visetekst-konkurranse i 2014.

I 2015 ble han 'oppdaget' av vise- og lyrikk-veteranen Lars Martin Myhre (kjent bla.a. fra samarbeidet med Odd Børretzen og Arild Nyquist). Myhre ble betatt av tekster og melodier, og ønsket å produsere Legangers debutalbum som kom i 2016.

Leganger skriver norske tekster om mennesker, skjebner, kjærlighet og ansvar. Debutalbumet har tittelen ”-Kjærlig talt”, og har variert rom for glede, ømhet, selvkritikk og samfunnskritikk.

Musikalsk er sangene i vise/pop landskap, med inspirasjon fra latin, jazz, funk og trønder-rock. Sangene er spilt inn live og analogt i Atlethic Studio i Halden med en grunnbesetning bestående av meget rutinerte musike: Perry Stenbäck: gitar - Terje Norum: tangenter - Terje Støldal: bass - Jon K. Rosslund: trommer og Nicolay Leganger: vokal.Diskografi:

1981: Program 81 (mini-LP) - 3 av 4 tekster
1981: Prøv å nå fram... (Norsk Plateselskap A/S) - 5 av 11 tekster.
Hør 'The Missing Link' med Program 81 (Tekst av Nicken)
1983: Terje Bakke LP 'Høyt Spill'

Medlem i

Program 81 Tekstforfatter på første ep og
Terje Bakke Teksforfatter

Utgivelser (album)

Nicolay 'Nicken' Leganger
KJærlig Talt
2016

Medvirker på

Terje Bakke
Høyt spill komponist
1983