Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Nico & Vinz

Dannet: 2013
Også kjent som: Envy
Fra: Oslo

Nico & Vinz startet opp i 2009 som Envy, og spiller melodisk hip hop med tydelige innslag fra afrikansk musikk. De er en av de norske gruppene som har klatret høyest på internasjonale hitlister, der singelen 'Am I Wrong' gikk helt til 4. plass på Billboards Hot 100-liste i USA. Nicolay «Nico» Sereba er fra Holmlia i Oslo, og har ivoriansk far og norsk mor. Vincent «Vinz» Dery (født 1990) er fra Lambertseter, og har røttene sine i.. Les mer..

Nico & Vinz startet opp i 2009 som Envy, og spiller melodisk hip hop med tydelige innslag fra afrikansk musikk. De er en av de norske gruppene som har klatret høyest på internasjonale hitlister, der singelen 'Am I Wrong' gikk helt til 4. plass på Billboards Hot 100-liste i USA.

Nicolay «Nico» Sereba er fra Holmlia i Oslo, og har ivoriansk far og norsk mor. Vincent «Vinz» Dery (født 1990) er fra Lambertseter, og har røttene sine i Ghana. Begge er født i 1990.

Envy ble startet i 2009, og snart en hel del oppmerksomhet. De ble kåret til Ukas Urørt på NRK P3 året etter, og deltok i februar 2011 på by:Larm i Oslo. Singelen 'One Song' ble sluppet i mars. Den oppnådde en 19. plass på VG-lista, og ble året etter kåret til Årets musikkvideo under Spellemannprisen for 2011. Sommeren 2011 gikk de også seirende ut av den internasjonale artistkonkurransen Emergenza i Tyskland,

'Go Loud' ble valgt som oppfølgersingelen, og kom ut i februar 2012, uten å gjøre det like bra som forgjengeren. Debutalbumet The Magic Soup And The Bittersweet Faces ble sluppet 27. april 2012, og levde ikke helt opp til forventningene. Det ble bare en uke inne på VG-lista, og en 37. plass.

Samtidig fortsatte de å være et populært liveband, som opptrådte i flere større sammenhenger, inkludert kongeparets 75-årsdag. De spilte også på festivaler som Hovefestivalen, Slottsfjellfestivalen og Kollen Sommerfestival. I 2013 medvirket de under Nobels fredspriskonsert i Oslo Spektrum, og fikk sin største hit til da med 'Am I Wrong', med 24 uker på VG-lista og en 2. plass som beste notering. I forbindelse med en ny platekontrakt med Warner Brothers, og et større fremstøt overfor USA, byttet de i januar 2014 navn til Nico & Vinz.

En ny hit i Norge ble 'In Your Arms', som lå 17 uker på VG-lista i i 2013 og 2014, med en 4. plass som best. Albumet Black Star Elephant kom ut i 2014, og slo svært godt an både i Norge og i utlandet. Den gikk til 1. plass på VG-lista, og lå inne i 10 uker. Albumet ble nominert til Spellemannprisen 2014 i klassen Popgruppe, mens duoen ble kåret til Årets spellemann under utdelingen i Stavanger.

Samtidig fikk de mye oppmerksomhet i USA, der 'Am I Wrong' til slutt endte på en 4. plass på den nordamerikanske singlelisten. Dette var den høyeste listeplasseringen til en norsk artist siden a-ha toppet med 'Take On Me'. Også 'In Your Arms' kom inn på Billboard Hot 100, og endte på en 78. plass. Black Star Elephant klarte en 45. plass på albumlisten.

Medlemmer

Nico Sereba Vokal
Vincent Dery Vokal